Alerts

In de tab Alerts stel je automatisch e-mail notificaties in. Deze helpen je om snel inzicht te krijgen in nieuwe leads of een dagelijks een rapportage te ontvangen over het websitebezoek. Er kan een onbeperkt aantal alerts worden ingesteld. Het voordeel van een alert is dat Sales direct opvolging kan geven als er bij bijvoorbeeld een Hot-lead een websitebezoek doet of wanneer er een interessante pagina op je website wordt bezocht. Je moet het ijzer smeden als het nog heet is.

Instellen alerts

Ga naar Alerts in het hoofdmenu en klik op de blauwe button Create New Alert.

Alerts.png

Vervolgens stel je de alerts in op basis van 3 stappen:

Stap 1: Schedule

De eerste stap ziet er als volgt uit:

Alerts_instellen_Algemeen.png

In deze stap stel je in:

  • Name: geef een naam op voor je alert
  • Frequency of alert: stel in of je van uur tot uur, dagelijks of wekelijks een alert wilt ontvangen?
  • Run every: kies hier een tijdstip voor het ontvangen van een notificatie. Heb je voor hourly gekozen, dan geef je hier aan per hoeveel uur je een notificatie wilt ontvangen.
  • Enabled: standaard staat de alert uit, versleep het schuifje naar links om de alert te activeren.

 Klik op Next om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 2: Rules

In de tweede stap stel je in bij welke gebeurtenis er een alert uitgestuurd moet worden. Is dit bijvoorbeeld wanneer een 'hot lead' je website bezoekt of wanneer er bijvoorbeeld een specifieke interessante pagina op je website wordt bezocht? Je ziet dat er verschillende opties zijn waarop je de alert kunt instellen; zoals o.a. Page Visits en Lead Type. Klik op een optie en er klapt een menu uit met instellingen. 

Alert_STAP2_Algemeen.png

Stap 3: Alert Actions

Als laatste voeg je het e-mailadres van de persoon of personen toe die de alert moeten ontvangen. Dat kan ook een algemeen e-mailadres zijn van een gedeelde inbox. Bijvoorbeeld sales@domeinnaam.nl of marketing@domein.nl. Klik op Add Email Address om een e-mailadres toe te voegen.

2020-02-19_15h30_24.png

Notificatiemails

Dankzij de notificaties per e-mail kan er snel actie ondernomen worden door Sales. Ze hebben hiervoor geen gebruiker in jouw Spotler-account nodig. Ze krijgen alle informatie die ze nodig hebben via de notificatiemail. 

De inhoud van een notificatiemail, kan er als volgt uitzien:

2020-02-19_13h50_37.png

Om meer inzicht te krijgen in de algemene gegevens, kun je klikken in de notificatie op de link Click here.

Via de browser ga je naar een aparte pagina met hierop een overzicht van die specifieke lead/bedrijf en krijg je alle bezochte pagina’s te zien en daarnaast hoeveel contactpersonen er eventueel geïdentificeerd zijn.

Mochten er meerdere bedrijven interessant zijn, kunnen er meerdere blokken zoals hierboven onder elkaar staan. 

Haal alles uit de module Leads

Om alles uit de module Leads te halen, raden we je aan om minimaal de volgende alerts in te stellen:

Door middel van deze alerts kan je Sales-afdeling direct opvolging geven aan voor jouw organisatie hete leads en/of interessante websitebezoekers. De kans op een match met jouw organisatie is groot gezien de informatie je al hebt vanuit de module Leads. Je kunt het ijzer maar beter smeden als het ‘heet’ is.