Bedrijven herkennen

Achter de module Leads hangt een database met IP-adressen en bijbehorende bedrijfsinformatie. Door het unieke trackingscript op je website te plaatsen wordt de koppeling gemaakt tussen die database en het IP-adres van de bezoekende organisatie. Is er een match? Dan toont de module Leads alle beschikbare informatie van deze organisatie. Anonieme bezoekers worden herkenbare bedrijven. 

spotler-b2b-technische-werking.gif

Bekijken van leads

Wanneer je in het hoofdmenu naar My Leads gaat, dan zie je een overzicht van alle leads die de website bezoeken plus meer gedetailleerde informatie. 

My_Leads_Overzicht.png

Je ziet hier onder andere:

  • Een Rating op basis van pepers. Hoe warmer de lead hoe meer en hoe roder de pepers. Zie je één pepertje bij een bedrijf dan heb je nog geen page scoring ingesteld.
  • Bedrijven die op je website zijn geweest inclusief land van herkomst. 
  • Wanneer een bedrijf voor het laatst je website heeft bezocht.
  • Date Score: dat zijn het aantal punten die op die dag zijn gescoord door het bedrijf.
  • Assigned To: als een lead aan een persoon van je sales team is toegekend, zie je hier de naam van de persoon.

Nieuwe leads

Een bedrijf wat voor het eerst op je website komt en nog niet eerder in de module Leads voorbij is gekomen, wordt groen gemarkeerd. 

2020-02-19_15h43_12.png

Extra bedrijfsinformatie

Naast de bedrijfsnaam en het land van herkomst, is er meer informatie beschikbaar. Wanneer deze informatie bekend is, dan zie je door middel van het tempel-symbool de gedetailleerde bedrijfsinformatie:

2020-02-21_10h33_26.png

Denk aan bijvoorbeeld het aantal werknemers en de verwachte omzet die wordt gemaakt.

Company_details.png

Omdat het om Engelse software gaat, wordt de valuta weergegeven in Engelse Ponden.

Bedrijven bekijken en beoordelen

Om alle details van een lead te bekijken, klik je op de bedrijfsnaam. Er opent een nieuwe pagina:

Detail_pagina.png

Deze pagina voorziet je van alle informatie wat verzameld is over een bedrijf. Gemakkelijk te sorteren op datum of specifieke periode. Op deze pagina vind je o.a.:

  • Date score; dat zijn het aantal punten dat op die dag is gescoord
  • Totale score
  • Bezochte pagina's; je kunt een export maken via het download-icoon. Bovenaan de pagina kun je eventueel nog een periode selecteren waarvan je de bezochte pagina’s wilt zien.
  • Bron van bezoek d.m.v. Google Analytics tagging. Meer details vind je in de tab Campaigns & keywords. 
  • First en last visit

 

Campaign & Keywords

Naast een overzicht van de bezochte pagina’s, zie je ook per lead terug hoe ze op deze pagina's terecht zijn gekomen. Je ziet dit terug bij de tab Campaign & Keywords.

CampaignenKeywords.png

Gebruik in links naar de website een logische en consistente manier van Google Analytics tagging. Dan zie je in deze tab gemakkelijk vanuit welke bron de lead op je website terecht kwam. Campaign & Keywords werkt zowel bij bedrijven als contacten die je website bezoeken.