Spotler script plaatsen op je website

De module Leads moet gevuld worden met jouw websitebezoekers. Deze informatie wordt opgehaald door middel van een tracking script. Dit tracking script is een uniek Spotler script voor jouw account. Je ontvangt het script via de e-mail na activatie van Spotler B2B. Voordat je de module Leads kan gebruiken, dien je dit script op de website te plaatsen anders worden de bezoekers niet zichtbaar in de module.

Het Spotler script ziet er ongeveer zo uit:

"<script type='text/javascript' defer src='https://spotlerscript.com/[uniek account referentie].js'></script>"

Ieder Spotler script is uniek per gebruiker. Op de plek van uniek account referentie zie je een reeks van getallen en letters staan, die verschillen per Spotler-account.

E-mail met Spotler script kwijt?
Geen probleem! In je Spotler account kan je deze terug vinden bij Integraties onder Instellingen.  

Script_Instellingen_Spotler.png

 

De meest voorkomende manieren om het Spotler script op je website te plaatsen zijn:

Toevoegen via de Google Tag Manager

Maak jij gebruik van de Google tag manager? Dan kan je via onderstaande stappen het Spotler script toevoegen.

 1. Login bij Google Tag Manager en selecteer je Workspace.
 2. Klik op het tabblad Tags.

  mceclip0.png

 3. Om een nieuwe tag toe te voegen, kies je New 

  mceclip1.png


 4. Vervolgens zie je onderstaand scherm. Type de naam die je aan de nieuwe tag wil geven. Wij stellen voor alle duidelijkheid Spotler module Leads voor. Selecteer daarna Tag Configuration.

  image006.png

  Kies vervolgens voor Custom HTML:

  image008.png

  Plak hier het Spotler script.

  mceclip2.png


  Daarna kies je Triggering.

  image012.png

  En als je dat gedaan hebt, dan selecteer je All Pages:

  mceclip3.png

  Klik op Save.
 5. Nu je het Spotler script hebt ingesteld, kun je deze publiceren en live zetten op je website. Dit doe je door op Submit te klikken.

  mceclip4.png


  In het volgende scherm kan je een naam en omschrijving invullen. Dit is handig zodat je later kan zien wat je bij deze versie live hebt gezet.

  Als je een naam en omschrijving hebt ingevuld, klik dan op Publish.

  mceclip5.png

Je ziet vervolgens een bevestigingsscherm. Het Spotler script staat nu live.

Toevoegen via een WordPress plugin

Heb je een WordPress website? Dan kun je in plaats van je Google Tag manager ook gebruik maken van één van de Wordpress plugins voor het toevoegen van het Spotler script. Net zoals bij de Google Tag manager doorloop je hiervoor een aantal simpele stappen.

Op de website van XEL, -de plek waar je een (WordPress) website kan maken - staat een overzichtelijk stappenplan voor het toevoegen van script of code aan de header of footer van je WordPress website. 

Toevoegen via de back-end van de website

Maak je geen gebruik van de Google tag manager? Dan kan je het Spotler script plaatsen in de back-end van je website. Schakel de hulp van je webbouwer in.

 

Iris_bord_onder_bullhorn.png Pas je cookiemelding aan!
Door de koppeling tussen de leadgeneratie module en e-mail marketing software kun je zien welke contacten uit je database door hebben geklikt op links uit de mailings die je hebt verstuurd. Ook is inzichtelijk welke pagina’s deze contacten hebben bezocht. In dat geval ben je – in overeenstemming met de AVG – als organisatie verplicht je cookiebeleid aan te passen en bezoekers de keuze te geven of ze akkoord zijn dat je hun gedrag op die manier in kaart brengt.