Personaliseren afbeeldingen in je e-mail

Naast het personaliseren van tekst in je e-mailbericht is het ook mogelijk om afbeeldingen te personaliseren. Zo maak je jouw berichten nog persoonlijker. Denk bijvoorbeeld aan iemands voornaam in een verjaardagstaart of het aantal jaren dat iemand klant bij jou is.

Iris_bord_onder_bril.png

Blog: Maak je nieuwsbrief effectiever met gepersonaliseerde afbeeldingen
Marketeers weten ondertussen wel dat personalisatie een way-to-go is in e-mail marketing. Je vergroot ermee het engagement en het is veel beter voor de resultaten van de uitgestuurde mailings. Het maakt je mailings direct een stuk aantrekkelijker. En heel verrassend: je copy wordt er leuker van.

Lees het blog: Maak je nieuwsbrief effectiever met gepersonaliseerde afbeeldingen.

Aan de slag in Spotler

Via de editor van de module Berichten stel je het personaliseren van afbeeldingen in. Dit doe je als volgt:

  1. Plaats een element afbeelding op je canvas.
  2. Selecteer een afbeelding.
  3. Na het selecteren van de afbeelding zie je de mogelijkheid om de afbeelding aan te passen met het potlood-icoon. 
    Afbeelding_bewerken.jpg
  4. Klik je op het icoon, dan opent er een pop-up. Hiermee kan je personalisatie toepassen op je afbeelding door middel van Change text. Zie verdere uitleg onder de kop Instellingen afbeelding. Editor_personaliseren.png

Instellingen afbeelding

Er zijn verschillende mogelijkheden in de editor van de afbeelding:

Editor_personaliseren.png

Change text

Stel de tekst in die je wilt tonen in de afbeelding. Standaard zie je in de tekst {personalisatie} staan, dat stuk laat je staan. Alles daaromheen kun je aanpassen.

Bij de default text stel je in wat de alternatieve waarde is die getoond moet worden als het personalisatie veld niet is gevuld. 

Text.png

Wil je zien hoe een naam getoond wordt in je afbeelding? Kies dan voor Preview. Het is mogelijk om zelf een naam in te vullen of je laat de editor zelf een random naam invullen met de button Random Name.

Preview_naam.png

Wanneer je de afbeelding opslaat dan wordt een scherm getoond waarbij je kiest welk personalisatieveld in de afbeelding gebruikt moet worden. Onder het dropdown-menu vind je de opties die beschikbaar zijn in je account.

Selecteren_personalisatie.png

Klik vervolgens op OK.

Marlies_bordomhoog_lightbulb.png Checken vullingsgraad van je database
Wil je weten hoeveel mensen in je database een voornaam hebben? Dit kun je checken in de module Lijsten. Maak een dynamische lijst aan op basis van Voornaam is niet leeg. De vullingsgraad is niet alleen te checken op voornaam, maar op meer databasevelden. Meer weten over vullingsgraad checken in Spotler? Lees er meer over in het artikel: Editor voor dynamische lijsten.

 

Font Style

Selecteer het lettertype in het dropdown-menu wat je wilt gebruiken voor je gepersonaliseerde tekst. Daarnaast kan je hier de tekstgrootte aanpassen.

Font_style.png

Text Format

Bij Text Format kun je standaard opties toepassen, zoals de tekst in hoofdletters, tekst aanpassen aan kader (Auto-Size), tekst dikgedrukt, tekst schuingedrukt of tekst onderstrepen. 

Text_Format.png

Handig bij lange namen is om bij Auto-Size voor de optie Fit To Width te kiezen. De naam wordt dan niet afgebroken, maar de tekst past zich zodat het binnen de afbeelding past.

mceclip0.png

Stel je gebruikt voornaam als personalisatie, check wat de gemiddelde lengte (aantal tekens) is van de meest voorkomende namen. Zo krijg je ongeveer een idee hoe de afbeelding eruit komt te zien. Check daarbij ook hoe een lange naam in je afbeelding past. 

Change Color

Met de Change Color optie pas je de kleur aan van de tekst. Je kunt elke kleur gebruiken, zodat deze bij je template of afbeelding past. Met Opacity geef je de dekking van de kleur aan. Zo kun je de kleur transparanter maken.

Change_Color.png

Alignment

Bepaal zelf hoe je de tekst op de afbeelding wilt uitlijnen. 

Alignment.png

Min/Max

Geef het minimale en maximale aantal karakters aan, wanneer je niet wilt dat je tekst afbreekt op de afbeelding.

MinMax.png

Rotate/Skew

Met de functie Rotate/Skew is het mogelijk om je tekst te roteren of te versmallen.

Rotate_Skew.png

Other Options

Wil je schaduw toevoegen aan je tekst? of een kleur geven aan de tekstomlijning? Dit is mogelijk om toe te passen bij Other Options.

Other_options.png

 

Werking in de oude berichten editor

Open hiervoor een contentblok en selecteer de afbeelding die je wilt personaliseren. Je ziet in het menu een potlood-icoon. Hetzelfde icoon zie je ook tussen de opties onderaan de afbeelding.

Icoon_personaliseren_afbeelding.png

Klik op het icoon en er opent een editor in een nieuw venster. Lees onder de kop: Instellingen afbeelding meer over het personaliseren en bewerken van afbeeldingen.