Twee-staps-verificatie inschakelen

Voordat je gebruik kunt maken van inloggen met de twee-staps-verificatie, moet je deze optie eerst inschakelen in je Spotler-account. Dit doe je bij de instellingen van je Spotler-account. Klik op het menu links onder en vervolgens op Mijn profiel. Het is ook mogelijk om twee-staps-verificatie te verplichten voor alle gebruikers in het account.

Profielmenu.png

In Mijn profiel zie je twee tabbladen Profiel en Veiligheid. Onder de tab Veiligheid vind je de Twee-staps-verificatie.

TFA_Overzicht.png

Je ziet nu dat de twee-staps-verificatie nog staat uitgeschakeld. Klik op de button Inschakelen om de beveiligingscode in te schakelen. In de pop-up Twee-staps-verificatie wijzigen wordt gevraagd of je de twee-staps-verificatie wilt inschakelen.

TFA_Melding_Inschakelen.png

Zodra je op Ok klikt, is de twee-staps-verificatie in je Spotler-account ingeschakeld.  

Om toegang te krijgen tot je account, moet je bij de eerstvolgende keer inloggen een extra verificatiecode invoeren. Deze code wordt gegenereerd door een authenticator app op je smartphone. Zoek hiervoor op “Authenticator” in de App store of Google Play en installeer eenmalig één van de vele authenticator apps op je smartphone. 

Heb je de app geïnstalleerd? Het enige wat je nu nog moet doen is de twee-staps-verificatie activeren voor je Spotler-account. De uitleg hierover vind je in het artikel Twee-staps-verificatie activeren.

Veelgebruikte authenticatie apps

Er zijn veel authenticatie apps te vinden in de app stores. In principe zijn ze allemaal geschikt. Vanuit veiligheidsoogpunt is het verstandig om een app met goede beoordelingen te kiezen.

Onder Spotler-gebruikers is de Google Authenticator app populair. Je hebt hier geen Google account voor nodig. Houd er wel rekening mee dat je codes niet gesynchroniseerd worden naar de cloud. Heb je geen toegang meer tot je telefoon? Dan heb je ook geen toegang meer tot je Spotler-account. Gelukkig kan je dan je twee-staps-verificatie resetten.

Bij authenticator apps zoals die van LastPass worden de codes wel opgeslagen in de cloud. Je maakt een account aan en kan met dat account op verschillende apparaten bij je codes. 

Een andere veelgebruikte app is de Microsoft Authenticator. Dit omdat veel Spotler-gebruikers al een zakelijk Microsoft account hebben. Kies bij het activeren van de Spotler-twee-staps verificatie voor nieuw werk account, vervolgens kan je de QR code scannen. 

Twee-staps-verificatie verplichten voor alle gebruikers

Wil je alle gebruikers verplichten om op deze veilige manier in te loggen? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij kunnen dit eenmalig activeren voor alle huidige en toekomstige gebruikers. Houdt er wel rekening mee dat alle gebruikers bij de eerstvolgende keer inloggen direct de twee-staps-verificatie moeten activeren.