Twee-staps-verificatie resetten

Wanneer je (binnenkort) geen toegang meer hebt tot jouw verificatie app, moet je de twee-staps-verificatie in Spotler resetten. Bijvoorbeeld wanneer je telefoon gestolen is, of je een nieuwe hebt gekocht. Dit kan op twee manieren:

  1. Ik heb nog wel toegang tot mijn oude telefoon
  2. Ik heb geen toegang meer tot mijn oude telefoon

Smartphone gestolen?

Is je smartphone gestolen? Dan is het belangrijk om je twee-staps-verificatie zo snel mogelijk te resetten om de veiligheid van je Spotler-account te waarborgen. Je kan voor de zekerheid ook je gebruiker verwijderen en deze vervolgens opnieuw aanmaken.

Staat de code op de telefoon van een oud collega?

Dan is het veiliger om de gebruiker volledig te verwijderen. De verificatiecode is dan niet meer bruikbaar. Indien nodig maak je een nieuwe gebruiker aan voor de vervanger van deze collega.

Optie 1: Resetten met behulp van je oude telefoon

Voordat je twee-staps-verificatie kunt gebruiken met je nieuwe smartphone, is de eerste stap om twee-staps-verificatie te resetten in je Spotler-account. Hiervoor log je in met je gebruikersnaam, wachtwoord en met de verificatiecode gegenereerd door de authenticator app op je huidige smartphone. Vervolgens klik je op TFA resetten in jouw profiel in de tab Veiligheid.

TFA_resetten.png

Zodra je op TFA Resetten klikt zie je de volgende pop-up:

TFA_popup_resetten.png 

Klik op Ok. Er verschijnt een nieuw scherm:

TFA_resetten_codeinvoeren.png

Voer nogmaals een verificatiecode in. De twee-staps-verificatie voor je Spotler-account is nu gereset. Bij de eerstvolgende keer inloggen, kun je opnieuw een authenticator app op je smartphone autoriseren. Je doorloopt vervolgens weer dezelfde stappen als aangegeven in.

Optie 2: Resetten zonder je oude telefoon

Vraag je collega je te helpen. De gebruiker met de rol Eigenaar in jouw account heeft de mogelijkheid om de twee-staps-verificatie voor alle gebruikers te resetten. Dit regel je in het gebruikersoverzicht van de instellingen van jouw Spotler-account.

Ben je zelf de eigenaar? Neem dan contact op met support. Zij ontvangen graag schriftelijk een verzoek om de twee-staps-verificatie te resetten. In verband met accountbeveiliging vragen je dit per e-mail te doen met het e-mailadres die bij ons bekend is voor jouw gebruiker.