Twee-staps-verificatie activeren

De twee-staps-verificatie is nu ingeschakeld in je Spotler-account. Vervolgens is het belangrijk dat je de twee-staps-verificatie met behulp van je smartphone voor je Spotler-account activeert. Log hiervoor opnieuw in met je gebruikersnaam en wachtwoord in je Spotler-account. 

E-mailadres toevoegen

Nadat je de twee-staps-verificatie in je Spotler-account hebt ingeschakeld, word je bij de eerste keer inloggen gevraagd je e-mailadres in te voeren. Deze is erg belangrijk bij accountherstel. Mocht je smartphone kapotgaan of gestolen worden, gebruiken wij je e-mailadres om je te helpen weer toegang te krijgen.

TFA_Inloggen_eerstekeer.png

Voer je e-mailadres in en klik op Volgende. Je ontvangt direct een bevestigingsmail met een validatiecode. Deze validatiecode bestaat altijd uit 10 karakters. Voer deze code in om de controle van je e-mailadres uit te voeren.

TFA_Controle_vanjeemailadres.png

Authenticator app installeren

In de vorige stap heb je de authenticator app al op je smartphone geïnstalleerd. Je kunt dus bij het venster Authenticator app installeren doorklikken op de button Volgende.

TFA_app_installeren.png

Authenticator app instellen

In het volgende venster wordt een QR-code getoond welke je met je authenticator app kunt scannen. Open hiervoor de QR-scanner in de app en richt hiermee op de QR-code.

TFA_QRcode.png

Wanneer de code is gescand, wordt de app op je smartphone geautoriseerd voor de twee-staps-verificatie in Spotler.

Lukt het niet om de QR-code te scannen? Klik op Kan de code niet scannen en een handige sleutel verschijnt in het venster. 

Verificatiecode invoeren

Je app is nu geautoriseerd voor inloggen met de twee-staps-verificatie in je Spotler-account. Selecteer vervolgens Spotler in je authenticator app en je ziet de verificatiecode op je smartphone verschijnen. Deze code is beperkt zichtbaar en wordt na enkele seconden ververst. Zo heb je altijd een unieke code.

TFA_Verificatiecodeinvoeren.png

Voer deze code in en klik op Verifieer. Je bent nu veilig ingelogd in je Spotler-account. De twee-staps-verificatie is nu ingeschakeld in en geactiveerd voor je Spotler-account. Bij de eerstvolgende keer dat je inlogt, voer je na je gebruikersnaam en wachtwoord altijd een verificatiecode in.

Wilt je weten hoe je de twee-staps-verificatie kunt resetten of uitschakelen? Klik dan door naar de artikelen Twee-staps verificatie resetten of Twee-staps verificatie uitschakelen.