Wat zijn de aandachtspunten wanneer je een REST API koppelt aan meerdere systemen?

Een voordeel van de REST API is dat je meerdere bronsystemen met Spotler kunt koppelen. Zo kun je de sterke punten van verschillende bronsystemen zoals je webwinkel, CRM, ERP of een ander systeem combineren.

Wanneer je dit van plan bent zijn er een paar belangrijke aandachtspunten, zodat de implementatie soepel verloopt en er geen datavervuiling plaats vindt.

Aandachtspunten:

  1. Koppel je één of meerdere systemen met Spotler? Neem contact op met je Spotler partner. Zij kunnen je hierin adviseren.
  2. Maak voor iedere koppeling een nieuwe authenticatie aan en koppel deze aan een nieuw uniek externKlantId.
  3. Bij meerdere bronsystemen maak je een extra externKlantId veld aan (Maak nieuw veld aan) en de ontdubbelregels worden automatisch aangepast. Zo voorkom je dat het standaard externKlantId wordt overschreven wanneer e-mailadres onderdeel is van de ontdubbelregel(s), dat contacten verwisseld worden als twee externe bronnen hetzelfde externKlantId gebruiken en dat de updates alleen plaats vinden binnen één systeem, omdat het externe systeem het contact niet kan vinden op basis van het juiste externKlantId.

    REST_API_ID.png


  4. Breng de partij die de koppeling voor je regelt op de hoogte dat je met meerdere systemen werkt, zodat zij hier rekening mee houden tijdens de implementatie.

Extra begeleiding nodig? Neem contact op met je Spotler partner.