Campagnebericht Product review wijzigen

Het e-mail bericht dat is opgenomen in de standaard product review campagne in Spotler is neutraal opgezet. Voor een optimaal resultaat raden we aan om toch een aantal aanpassingen door te voeren. Dit doe je in de module Berichten.

Het standaard bericht

Alle berichten die opgenomen zijn in een automatische campagne vind je terug in de tab Campagneberichten. Zo ook de Product review  e-mail. Beweeg je muis over het Product review campagnebericht en er verschijnt een symbool met een pijltje. Klik hier op en vervolgens klik je in het dropdown-menu op Bewerken.

Productreviewcampagnebericht_wijzigen.png

De inbox-velden van het bericht worden zichtbaar. Voer eventuele wijzigingen door en klik op Volgende om naar de HTML-versie van het bericht te gaan. Hier kun je met de ‘drag & drop editor’ wijzigingen doorvoeren.

Productreviews_wijzigen.png

Meer weten over het bewerken van een bericht? Lees dan de omschrijving van de module Berichten.

Recent gekochte producten 

De producten die met de bestelling zijn aangekocht worden in het bericht getoond met een speciaal contentblok: de Productlijst. Zo kan de klant per product een review schrijven. Bijzonder aan deze blokken is dat de review-knop automatisch verwijst naar de juiste review-pagina in jouw webwinkel.

Toepassing-product_review_campagne-bericht_knop.jpg

 

Aanvullende tips 

Het bericht is samengesteld op basis van best practices en de eigen ervaringen van Spotler. Het is een neutraal bericht en breed inzetbaar. Voor maximale conversie raden we aan om wel een aantal wijzigingen te doen. Je moet in ieder geval het bericht in je eigen huisstijl zetten en de contactgegevens aanpassen naar je eigen contactgegevens. Vaak heeft je Spotler-leverancier dit al voor je verzorgd. Hieronder nog wat tips op een rij:

 • Contactgegevens
  Laat zien dat je open staat voor dialoog en servicegericht bent. Vermeld daarom je contactgegevens zodat je altijd eenvoudig te bereiken bent.
 • Persoonlijke elementen
  Het gaat om een 1 op 1 bericht. Met elementen zoals een aanhef en persoonlijke afsluiting zet je gelijk de toon en onderstreep je de service gerichte benadering.
 • Extra stimulans
  Een review is erg waardevol voor je webwinkel.  Stuur bijvoorbeeld een extra bedankmail na een review of verwerk dit in de bedankpagina van je webwinkel. Eventueel kun je hierin een cadeautje (bijvoorbeeld een korting) verwerken, wat natuurlijk ook in het eerste bericht ter stimulans kan worden gepromoot. Enige voorwaarde voor deze uitbreiding is dat je wel in jouw website per persoon reviews registreert en dit terug koppelt naar Spotler. Een makkelijkere variant is om elke maand iets te verloten onder de reviewers.
 • Algemene review
  De reviews van deze campagne gaan over de producten in je webwinkel. Wat ook waardevol is, zijn reviews voor je gehele webwinkel en de service die geleverd wordt. Je kunt de inleiding van de e-mail daarom ook benutten om te verwijzen naar onafhankelijke reviewsites, zoals kieskeurig.nl, trustpilot, kiyoh, etc.
 • Testen
  Een voordeel van een automatische campagne is dat je er weinig omkijken naar hebt. We raden wel aan om zo nu en dan de resultaten van je campagne te bekijken. Valt er nog iets te verbeteren? Een test op basis van de onderwerpregel, afbeelding of variatie in de button biedt aanknopingspunten voor verdere optimalisatie. Daarnaast kan een test met een korting/actie ook interessant zijn. Zorg dan alleen wel voor een beperkte testduur. Je kunt daarbij ook gebruik maken van dynamische content en zo bijvoorbeeld alleen je ‘big spenders’ een korting geven.

Is het bericht helemaal naar wens? Test het dan ook even naar jezelf of collega’s. Hiervoor zet je eerst je campagne actief.

Interessante artikelen