Waarom wordt mijn bericht afgebroken in Gmail?

Wanneer je een bericht ontvangt in Gmail is het mogelijk dat je de volgende boodschap ziet:

mceclip0.png

Er zijn verschillende redenen waarom een bericht wordt afgebroken in Gmail.

  • Wanneer een bericht in Gmail langer is dan 102Kb. In dit geval heeft het aantal Kb's niets te maken met hoe zwaar je bericht is qua afbeeldingen. Afbeeldingen worden niet opgeslagen in de e-mail, maar staan op een externe plek. Maar Gmail kijkt naar de onderliggende code van je bericht. Het aantal tekens bepaalt het aantal Kb's. Er wordt hierbij gekeken in de code naar de tekst, volledige URL's, trackingcodes etc. Een letter of teken in de code staat voor ongeveer 1 tot 2 bytes. Door de hoeveelheid content in je bericht te beperken kun je voorkomen dat het bericht wordt afgebroken. Gebruik korte teksten met lees meer links.
  • Er zijn meerdere mailings gestuurd met dezelfde onderwerpregel. Dit zie je bij het verzenden van testmails optreden. Gmail zet dan alle mailtjes bij elkaar in een thread. Het afbreken vind dan niet plaats bij de daadwerkelijke verzending, omdat het bericht dan eenmalig wordt verzonden naar de ontvanger. 
  • Er is extra code toegevoegd omdat je iets rechtstreeks hebt gekopieerd en geplakt vanaf een website of een tekstverwerkingsprogramma zoals Word. Er wordt dan extra opmaak en dus code meegenomen. Gebruik daarom altijd de functie Plakken als platte tekst. 
  • Wanneer je continu een template dupliceert en vanuit daar werkt als basis voor je bericht, wordt er ook extra code meegenomen op de achtergrond. We raden aan wanneer je graag vanuit een basis opzet werkt contact op te nemen met je Spotler partner, zodat het bericht als basis in je account gezet kan worden.