Hoe kan ik een nieuw template maken in Spotler?

Een nieuw template maken doe je in de editor van de module Berichten.

 1. Maak een nieuw bericht aan en kies voor Nieuw bericht v2

  Nieuw_bericht.png

 2. In stap 1 geef je een naam op. Kies een herkenbare naam voor je template. Daarnaast selecteer je het juiste afmeldpakket wat je wilt koppelen aan je template. Meer weten over afmeldpakketten? Lees het artikel: Permissies en afmeldpakketen

  Klik op Opslaan & volgende.
 3. In stap 2 bepaal je de inboxvelden. Deze zijn niet relevant voor je template, maar zijn wel verplicht om in te vullen. Vul bij Onderwerpregel en Snippet bijvoorbeeld de naam van het template. Klik op Opslaan & Volgende.
 4. In stap 3 klik je op Bewerken om de editor te openen. Maak de blokken in de editor die je nodig hebt voor je template. Plaats in ieder geval een header met een online lezen link en afmeldlink en voeg een footer toe met contactgegevens. Meer weten over de werking van de editor? Lees het artikel Editor Berichten. 
 5. Sla je het bericht op als template. Dit doe je door te klikken op het volgende icoon:

  Opslaan_als_template.png

 6. Er opent een pop-up, waar je de naam van het template opgeeft. 

 7. Klik op OK.

Waar kan ik mijn template vinden?

Het template vind je terug in de Template bibliotheek bij het opstellen van een nieuw bericht in stap 3. Klik links op Opgeslagen, zodat je een overzicht ziet van al je opgeslagen templates.

Opgeslagen_Templates.png

Wanneer je met je muis beweegt over het template zie je een button Bekijken verschijnen. Je kunt hiermee het volledige template bekijken op zowel Desktop, Mobiel als Tablet. 

Template services

Heb je een nieuw template nodig voor een webpagina? Dan kun je deze afnemen via Spotler. Er zijn verschillende opties hoe wij je verder kunnen helpen. Lees over de mogelijkheden op onze speciale diensten en -productenpagina

 

Interessante artikelen