Hoe kan ik een nieuw template in Spotler zetten?

Hoewel wij er vanuit gaan dat je jouw template bij Spotler afneemt, kan het zijn dat je de HTML van een bericht of template ontvangen hebt van een andere partij.  Je wilt deze graag gebruiken in Spotler. 

Er zijn twee opties:

  1. Plak de HTML-code van je template in de editor
  2. Nieuw template via Spotler

HTML-code plakken in de editor

Je hebt de optie om de HTML code van de mailing of webpagina in de editor van de module Berichten of module Webpagina's te plakken.  Boven in de header van de editor zie je de button Meer. Klik op de button en vervolgens op Broncode tonen. Je belandt in de code van je huidige template. Plak je HTML code over de huidige code. 

mceclip0.png

Vergeet niet je afmeldlink te koppelen aan je afmeldpagina! Dit doe je door de link van de webpagina waar het afmeldformulier op staat de kopiëren en te plakken in je HTML-code.

Wanneer je weer terug wilt naar de visuele weergave van je template klik je opnieuw op de button Meer. Vervolgens klik je op Broncode verbergen.

mceclip0.png

Ondanks dat je met deze optie niet afhankelijk bent van Spotler, raden we je toch aan om templates te regelen via Spotler. Daar zijn een aantal redenen voor.

Waarom raden wij je aan om een nieuw template via Spotler te regelen?

  1. Het voordeel van in onze editor werken is dat je artikelblokken kan verschuiven, dupliceren en eenvoudig kan verwijderen. Om van deze functie gebruik te kunnen maken voegen wij speciale code toe aan de templates. Alleen met een origineel Spotler template kan je optimaal profiteren van onze gebruiksvriendelijke software.
  2. Wij zorgen er voor dat alle servicepagina's, zoals afmelden en profiel wijzigen netjes in de stijl van de je template staan en op de juiste manier gelinkt worden aan je template. 
  3. De templates die wij maken zijn standaard responsive. Dat betekent dat de mail zich aanpast aan het formaat van het scherm. Op mobiel schuiven bijvoorbeeld de artikelen onder elkaar voor een betere leesbaarheid.
  4. Wij testen het template in verschillende e-mail programma's, zoals o.a. Outlook en Gmail. Komt de mail overal netjes binnen? Verschuiven er geen artikelblokken, werkt de e-mail responsive, en ziet de mail er in elk e-mailprogramma hetzelfde uit?

Om deze redenen kan onze Support afdeling alleen ondersteuning bieden op templates die door Spotler gebouwd zijn. 

Marlies_bordomhoog_lightbulb.png

Nieuw template via Spotler

Heb je een nieuw template nodig? Er zijn verschillende opties hoe wij je verder kunnen helpen. Lees over de mogelijkheden op onze speciale diensten en -productenpagina

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Of toch liever met iemand sparren? Stuur gerust een mailtje naar onze Customer Success afdeling: cs@spotler.nl