Hoe weet ik welke adressen foutief zijn bij mijn import?

Na het importeren krijg je een samenvatting van de import toegestuurd. Je ziet hier o.a. het aantal foutieve records. Welke records foutieve adressen bevatten vind je terug in Spotler. Ga hiervoor naar de tab Import onder de module Lijsten. Klik vervolgens in het overzicht op de button Rapportage.

mceclip0.png

Vervolgens kom je in de rapportage van de import terrecht. De eerste kop die je tegen komt is Analyse van importbestand. Bij ongeldige records zie je de button Exporteren

Foutieve_records.png

Klik op de button Exporteren en er wordt een zip-bestand gedownload. In het zip-bestand vind je een CSV-bestand. Open het CSV-bestand en je ziet in het bestand welke e-mailadressen foutief zijn.  

Redenen voor foutieve adressen zijn:

  • Er staat een lege regel in je bestand. Dit wordt gezien bij de import als een "e-mailadres", maar is foutief omdat deze leeg is.
  • Er staat een spatie voor en/of achter de e-mailadressen in het bestand dat je probeert te importeren. Dit kan komen door de bron van het bestand (bijvoorbeeld een CMS) of door het omzetten van een origineel bestand naar een Excel-bestand. Wanneer je een cel selecteert zie je of deze spaties bevat. Importeer deze adressen opnieuw nadat je de spaties hebt verwijderd. 
  • Is het e-mailadres een valide e-mailadres? De check wordt gedaan of een e-mailadres een @ bevat, dat het emailadres niet meer dan één @ bevat en komt er een punt voor in het gedeelte na de @.
  • Klopt het top level domein? Bijvoorbeeld .nl, .com, co.uk etc.