Nieuwsbrief opstellen met feedback symbolen

Alle elementen die nodig zijn voor de nieuwsbrief staan nu klaar. Je kunt aan de slag in de module Berichten. Klik op Nieuw bericht en doorloop het stappenplan.

In de editor maak je jouw nieuwsbrief op. Voeg een extra vrije opmaak blok toe voor het feedback blok. Voeg de feedback symbolen toe in het artikelblok.

Smileys.png

Iris_bord_onder_bullhorn.png

Feedback-blok niet automatisch responsive
Wanneer je zelf een feedback-blok maakt in je nieuwsbrief, dan reageert deze niet automatisch responsive. Als je symbolen te groot zijn, dan kan dit problemen opleveren met de weergave van je nieuwsbrief op mobiel. Een artikelblok op mobiel is maximaal 320 pixels breed. Als je symbolen gebruikt van 100 pixels per symbool (max 3. naast elkaar) dan zit je veilig met de weergave op mobiel. Check dit wel altijd even voor de zekerheid in de preview van het bericht.

Je kunt overigens ook een multiblok gebruiken, dan schuiven de blokken (positief, negatief) netjes onder elkaar op mobiel.

Vervolgens ga je de symbolen linken aan de juiste webpagina. Gebruik link naar Webpagina om te koppelen aan je Spotler webpagina’s die je eerder hebt gemaakt. Voer een handige naam als linknaam, zodat je deze makkelijk herkent in de mailing rapportage. Bijvoorbeeld: Feedback | Negatief en Feedback | Positief.

Als de ontvanger klikt op één van de symbolen dan wordt hij doorgestuurd naar de pagina met het formulier waar hij een reactie kan achter laten.

Standaard feedback-blok in je template?

Wil je standaard een feedback-blok kunnen kiezen als je een nieuwsbrief opmaakt? Geef dan het inrichten van het proces uit handen aan ons Spotler Services team. De symbolen worden dan ook meteen passend bij de stijl van de nieuwsbrief ontworpen. Interesse? Neem contact op met je Spotler partner.