Waarom worden mijn afbeeldingen in de nieuwsbrief vaag op mobiel?

In jouw nieuwsbrieftemplate worden afbeeldingen op mobiel voor 100% breedte geschaald. Het kan dus zijn dat je afbeelding van je desktop wordt vergroot op mobiel en dat levert kwaliteitsverlies op.

Hieronder een voorbeeld hoe dit eruit kan zien. 

voorbeelddesktop.png
Desktop variant

voorbeeldmobiel.png
Mobiele variant

In de mobiele variant zie je dat de afbeelding de volledige breedte omvat. Omdat de afbeeldingen in jouw template 100% breedte krijgen op mobiel, worden de afbeeldingen groter op mobiel dan dat ze op desktop te zien zijn. Om ervoor te zorgen dat op mobiel de afbeeldingen scherp blijven upload dan een afbeelding die twee keer zo groot is als wat je nodig hebt voor desktop.

Dus stel, je hebt een afbeeldingsbreedte van 300px nodig in je template, dan heb je voor mobiel 600px nodig. Snijdt dus niet vooraf je afbeelding op de exacte breedte van het template. Dit is ook niet nodig, want op basis van de breedte in het template schaalt Spotler de afbeelding automatisch op het juiste formaat.

Iris_bord_onder_bril.png Blog: Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor mobiel?
Je hebt met veel zorg een nieuwsbrief opgesteld, je bent trots op je teksten en je hebt passende afbeeldingen toegevoegd. Het eindresultaat ziet er op desktop goed en scherp uit, maar is dit op mobiel ook het geval? Naast dit artikel hebben we ook over dit onderwerp het volgende blog geschreven: Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor mobiel?

Lees meer over afbeeldingen plaatsen in je template in het artikel: Hoe plaats ik een afbeelding in mijn bericht of webpagina?