Eigen linkdomein

Door het toevoegen van je eigen domein in de trackable links ziet de ontvanger dat de urls van jouw bedrijf vandaan komen. Je wekt hiermee meer vertrouwen bij de ontvanger. Dit draagt bij aan meer doorkliks en dus een hogere conversie vanuit je mailings. 

Voor het instellen van je domein in trackable links zijn er 4 stappen nodig:

  1. Een eigen domein toevoegen in Spotler
  2. DNS-instellingen controleren door je serverbeheerder
  3. Domein activeren
  4. Gebruik van je domein in je trackable links in Spotler 

Een eigen domein toevoegen in Spotler

In de eerste stap voeg je het domein toe in je Spotler-account. Je stelt dit in bij Instellingen onder de tab Veiligheid

Eigen_linkdomein_overzicht.png

Klik op de button Domein toevoegen.  Er verschijnt een pop-up.

Popup_domein_tovoegen.png

Voer een domein in met een specifiek subdomein dat alleen gebruikt zal worden voor trackable links in e-mail berichten die je vanuit Spotler verstuurt. Bijvoorbeeld: email.jouwdomein.nl

Klik vervolgens op OK. Nadat je het domein hebt aangevraagd, zie je de status van het domein in het overzicht. De status staat nu op In aanvraag.  

Domein_in_aanvraag.png

DNS-instellingen controleren door je serverbeheerder

Om de status van In aanvraag te veranderen naar Klaar voor gebruik te veranderen, moeten eerst de benodigigde DNS-records correct zijn doorgevoerd op je server. Nadat je het domein toegevoegd hebt, ontvang je een e-mailbericht met instructies. Deze instructies zijn bestemd voor je serverbeheerder. Via de button Controleer DNS-records kan je jouw serverbeheerder de DNS-records controleren. 

E-mail_controleer_DNS.png

Wanneer je serverbeheerder klikt op de button Controleer DNS-records, gaat hij naar een landingspagina met de status van de benodigde DNS-records op je server. Met deze informatie ziet de serverbeheerder in één oogopslag welke actie hij of zij nog moet ondernemen. 

Lanindingspagina_controle.png

Zijn de DNS-records goed ingesteld, dan is dat ook te zien op de landingspagina.

Lanindingspagina_controle_correct.png

De eigenaar van het Spotler-account en de aanvrager van het domein ontvangen vervolgens onderstaande notificatie per mail. Zo weet je dat het aangemaakte domein gebruikt kan worden in de trackable links van e-mails in je Spotler-account.

Notificatie_correct_Edu.png

De huidige status is ook te zien in Spotler. 

Klaar_voorgebruik.png

Domein activeren 

Het domein is bijna klaar voor gebruik. Om het domein daadwerkelijk te tonen in je trackable links, moet je deze nog wel activeren in je Spotler-account. Dit doe je door met je rechtermuisknop op het toegevoegde domein te klikken. In het dropdown-menu zie je de optie Activeren. 

Menu_alleopties.png

Klik op Activeren en je krijgt de keuze of je de links in de huidige berichten in de module Berichten automatisch wilt omzetten naar dit domein. Dit is bijvoorbeeld handig om de trackable links van alle campagneberichten in één keer te updaten.

pop-up-domein-overal_instellen.png

Meerdere domeinen

Het is mogelijk om op dezelfde manier meerdere eigen domeinen aan te maken en te gebruiken in je Spotler-account. 

Meerderedomeinen_overzicht.png

Gebruik van je domein in je trackable links in Spotler

Je domein is toegevoegd en wordt nu automatisch getoond in je trackable links. Je ziet je domein ook terug wanneer je een voorbeeld bekijkt van je webpagina's in de module Webpagina's. Wanneer je meerdere domeinen hebt toegevoegd, kun je een keuze maken welke url je gebruikt voor je Spotler webpagina. 

Webpagina_preview.png

Daarnaast wordt je domein getoond bij het inplannen van een mailing in de module Mailings.

Heb je meerdere domeinen geactiveerd in het account? In stap 2 bij het opstellen van je bericht in de module Berichten kun je kiezen welk domein je in jouw bericht wilt gebruiken. Klik hiervoor in het dropdown-menu en selecteer het juiste domein. 

Berichtenstap_domeinen.png

Melding benodigd CNAME-record bij gebruik van eigen domein

De werking van de links in berichten is afhankelijk van je server. Mocht er op enig moment iets mis zijn met het benodigde CNAME-record op je server of er is iets mis met je server, dan krijgt de eigenaar en de aanvrager van het domein een notificatie per e-mail. Hierin wordt aangegeven wat er aan de hand is, zodat je samen met je serverbeheerder actie kunt ondernemen.