Hoe kan ik lijsten splitsen?

Wil je testen welk verzendmoment het beste aansluit op je doelgroep? Gebruik dan de functie Splitsen. Zo kun je bijvoorbeeld per groep een ander verzendmoment kiezen of meer dan twee onderwerpregels testen. Je kunt zowel dynamische lijsten als statische lijsten splitsen. 

Afhankelijk welke lijst je wilt splitsen ga je of naar de tab Dynamische lijsten of naar Statische lijsten. Gebruik het dropdown-menu en klik op de optie Splitsen. Vervolgens stel je in het pop-up scherm per splitlijst in hoeveel contacten deze moet bevatten. Dit is vrij in te vullen net zoals de naam van de splitlijsten. 

Lijsten_splitsen_2.gifStandaard is het aantal splitlijsten op 3 ingesteld, maar het is ook mogelijk om meer splitlijsten in te stellen met het dropdown-menu.

Lijsten_Splitsen.png

Splitlijsten bekijken van een dynamische lijst

Wanneer je een dynamische lijst hebt gesplitst dan zie je een schaar-icoon in het overzicht.

Icoon_lijsten.png

Om de splitlijsten te bekijken klik je dubbel op de rij met het schaar-icoon. Je bekijkt hiermee de doelgroep, maar je ziet ook een extra tab erbij voor de splitlijsten.

Splitlijsten_bekijken.png

Klik op de tab Splitlijsten.

mceclip0.png

Je ziet hier een overzicht van je splitlijsten met het aantal contacten per lijst. Je kunt deze lijsten met je rechtermuismenu of het dropdown-menu exporteren, bekijken of de naam wijzigen.

Splitlijsten bekijken van een statische lijst

Wanneer je een statische lijst hebt gesplitst, dan zie je anders dan bij de dynamische lijsten, de splitlijsten in het overzicht. Dit heeft ermee te maken, dat je een maximaal aantal statische lijsten kunt hebben. Op deze manier zie je in één opslag hoeveel statische lijsten je hebt in het overzicht.

Splitlijsten_statische_lijst.png