Introductie: Automatiseren follow-up bounces

Mogelijk met Spotler Automation en Spotler eCommerce

Default_banner.jpg

Helaas heeft elke marketeer wel eens te maken met bounces. E-mails die niet worden afgeleverd omdat het e-mailadres niet klopt (hard bounce) of wanneer een inbox vol is of een ontvangende server tijdelijk niet werkt (softbounce). We raden aan om na elke mailing naar je bounces te kijken.

Niet alleen houd je jouw bronbestand (CRM-systeem) schoon door het e-mailadres te verwijderen of een typo te verbeteren. Daarnaast kan een opgevolgde bounce kansen opleveren. In B2B veranderen contactpersonen vaak van werkgever. Je wilt dan zo snel mogelijk contact met de vervanger om je bestaande klant te behouden. Even bellen met de vertrokken contactpersoon kan ook een kans opleveren; zijn/haar nieuwe werkgever kan een potentiële klant zijn. Zo kan het opvolgen van bounces bestaande klanten behouden of nieuwe klanten opleveren.

Stuur de e-mail notificatie rechtstreeks door naar een accountmanager zodat hij snel contact kan opnemen met het bedrijf. Heb je meerdere accountmanagers? Met een doelgroepfilter per notificatiestap breng de juiste accountmanager snel op de hoogte na een bounce.

Zo werkt het in Spotler

In Spotler hebben we het opvolgproces voor je vereenvoudigd. Zet je een campagne met deze handige trigger in, dan start de campagne automatisch wanneer een e-mailbericht is gebounced. Zonder een koppeling met een CRM-systeem, maar met een simpele notificatie in je mailbox heb je direct alle informatie tot je beschikking om de bounce op te volgen.

In dit stappenplan laten we zien hoe je een campagne aanmaakt voor het opvolgproces van een bounce. 

Je gebruikt de volgende twee modules:

Modules.jpg

 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Starten met e-mail marketing automation. In deze e-course vertellen we je meer over campagnes inclusief voorbeelden.
> Direct naar de e-course