Introductie: Welkomstcampagne

Welkomstxcampagne_banner.jpg

De eerste dagen na een opt-in zijn belangrijk voor het opbouwen van een e-mail relatie. Een welkomstmail is een belangrijk middel, want een eerste indruk maak je maar één keer. Het geeft de ontvanger houvast en beantwoord vragen als “Wie is jullie organisatie”, “Wat heb je te bieden?”, “Hoe kan ik ermee aan de slag?” en “Hoe kom ik in contact?”. Veel vragen, dus waarom zou je het beperken tot één bericht?

Als je een welkomstcampagne maakt bestaande uit meerdere berichten, dan leert jouw relatie je stap voor stap kennen, maar je leert ook meer over hen. Welkomstmails zijn de best geopende e-mails ooit en vormen dus de perfecte plek om aandacht te vragen voor profielverrijking. Zo leg je gelijk de basis voor de toekomstige e-mail marketingactiviteiten. En het mooie is: nadat je de campagne hebt ingericht verloopt hij geheel automatisch.

Aan de slag

In Spotler staat al een basis welkomstcampagne klaar. Deze automatische campagne wordt geactiveerd zodra iemand zich inschrijft via het inschrijfformulier. Standaard wordt één e-mail gestuurd, maar als je de module Campagnes tot je beschikking hebt, is het mogelijk om je campagne uit te breiden zoals in het voorbeeld hieronder.

Toepassing-welkomstcampagne-schema.png

Voor de welkomstcampagne heb je de volgende modules nodig:

Modules_tegebruiken.png

Je doorloopt de volgende stappen om het maximale uit de welkomstcampagne te halen en je nieuwe abonnee een warm welkom te heten:

  1. Berichten opstellen
  2. Campagne wijzigen
  3. Campagne testen
  4. Rapportage bekijken

 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Starten met e-mail marketing automation. Heb je Spotler eCommerce? Volg dan de e-course: 5 standaard eCommerce campagnes. In deze e-courses vertellen we je meer over campagnes inclusief inspirerende voorbeelden.

> Direct naar de e-course: Starten met e-mail marketing automation
> Direct naar de e-course: 5 standaard eCommerce campagnes