A/B bericht opstellen

Open de module Berichten. Klik op Overzicht en klik vervolgens op de button Bericht opstellen. Het maakt niet uit of je nu een A/B bericht, ‘gewone’ nieuwsbrief, een actiemail of een uitnodiging wilt opstellen: je doorloopt dezelfde stappen. Bij een A/B test zijn alleen een paar extra handelingen nodig. Bij de volgende onderdelen kun je een A/B test toepassen:

A/B afzendernaam
Bij de inbox-velden zie je bij de afzendernaam A/B test toevoegen. 

Toepassing_AB_Afzendernaam.jpgKlik hier op en er verschijnt een nieuw veld voor versie B waar je een tweede afzendernaam kan toevoegen.

Toepassing_AB_Afzendernaam_extraveld_1.jpg

 

A/B onderwerpregel en snippet
De onderwerpregel en de snippet zijn ook geschikte onderdelen om te A/B testen. Wil je testen welk onderwerp de meest geopende mails oplevert? Klik onder het veld van het onderwerp op A/B test toevoegen.

AB_test_Onderwerpregel_tovoegen.png

Er verschijnt een tweede veld voor onderwerpregel variant B, maar ook zie je een tweede veld verschijnen voor de snippet.

AB_Onderwerp_Snippet_tovoegen.png

Wil je puur de snippet testen, gebruik dan dezelfde onderwerpregel voor zowel versie A als versie B.

A/B lay-out, content of CTA
Een e-mailbericht in Spotler bestaat uit verschillende contentblokken. Deze blokken zijn ook in te zetten voor een A/B test. Per blok geef je aan of het variant A of B is. Dit doe je door in het menu van het blok op A/B instellingen te klikken.

Toepassing_AB_Contentblok.jpg

Toepassing_AB_Contentblok_popup.jpg

Het is dus mogelijk om elk contentblok afzonderlijk op te maken voor een A- of B-variant. Denk aan een andere header afbeelding, andere CTA of een andere tekst.

 

Interessante artikelen