A/B testdoel bepalen

Voordat je begint met een A/B test is het handig om te bepalen wat je precies wilt testen. Deze stap heeft dus niet gelijk met Spotler te maken, maar is wel belangrijk om bij stil te staan. Een mailing testen is mogelijk op verschillende onderdelen. Hieronder vind je een aantal suggesties voor een automatische A/B test in Spotler. We raden aan om per test één testonderdeel te kiezen. Zo is het later bij de analyse duidelijk te zien waardoor de A- of B-variant effectiever is geweest.

Afzendernaam
Een duidelijke afzendernaam is een belangrijk herkenningselement voor je lezer en wekt (hopelijk) vertrouwen. Dit heeft effect op de open ratio.

Onderwerpregel
Hoe zorg je ervoor dat je mailing wordt geopend? Een test op de onderwerpregel geeft inzicht in effectieve onderwerpen voor je doelgroep.

Snippet
Een verlengde van of een aanvulling op je onderwerpregel is de snippet. Net als afzendernaam en onderwerpregel heeft dit effect op de ontvanger om je bericht wel of niet te openen.

Soumaya_bordzijkant_bril.png A/B testen met basismotivatoren in e-mail marketing
Het grote voordeel van een A/B test is dat je meer inzicht krijgt in wat je publiek nu echt beweegt. Maar waar menig marketeer mee worstelt, is de vraag: hoe maak ik twee zinvolle varianten van mijn call-to-action, onderwerpregel, snippet etcetera? Lees ons blog A/B Testen met basismotivatoren in e-mailmarketing.

 

Lay-out of content
Varieer bijvoorbeeld met de afbeeldingen en/of content en bekijk wat een positief effect heeft op je conversieratio. Ook de volgorde van artikelen is een interessante testoptie.

CTA
De CTA (= Calls To Action) is de knop of link die voor actie (conversie) moet zorgen bij de lezer. Welke belangrijke doelen wil je bereiken? Test welke CTA het beste werkt. Is het beter om te kiezen voor een knop of werkt een tekstlink beter? Welke kleur pas je toe en hoe omschrijf je (tekstueel) de CTA?

 

Challenge jezelf!
Wil jij hogere open- en klik ratio's? Challenge jezelf en begin met het A/B testen van je mailing. Stel je nieuwsbrief op en maak twee varianten. Om je op weg te helpen, hebben we een handig testplan.
Iris_bord_onder_bril.png