Dynamische nieuwsbrief opstellen

Net als bij een ‘gewone’ nieuwsbrief ga je aan de slag met het opstellen van een bericht in de module Berichten. Het opstellen van een dynamische nieuwsbrief verloopt op dezelfde manier als een ‘gewone’ nieuwsbrief. In deze omschrijving gaan we alleen in op de details voor een dynamische nieuwsbrief. Een volledige omschrijving over de module Berichten vind je terug in de omschrijving van de module Berichten.

Content koppelen aan dynamische lijsten

Je nieuwsbrief bestaat uit meerdere contentblokken. Elk artikel is een apart contentblok. Wanneer je dynamische content inzet, bepaal je per contentblok of deze standaard altijd zichtbaar is of optioneel. Om dit te bepalen per contentblok, klik je op de checkbox aan de linkerkant van de blokbalk.

Check_vrijeopmaak.png

Er verschijnt een pop-up.

Pop-up_1.png

Kies voor Optioneel blok er verschijnen meer opties in de pop-up. Kies in dit geval voor Dynamische lijst en selecteer de lijst die je wilt koppelen aan het blok.

Pop-up_dynamischenb.png

Het is mogelijk om een contentblok aan meerdere dynamische lijsten te koppelen.

Meerdere_selecties.gif

Klik op OK. Het contentblok zal nu alleen getoond worden aan de lezers die binnen deze dynamische lijst vallen.

Je ziet nu in de blokbalk een zogenaamde ‘target’ of ‘bullseye’ aan de rechterzijde naast het dropdown-menu en aan welke lijsten het blok gekoppeld is.

Vrijeopmaakbalk.png

Wil je wijzigen welke lijsten gekoppeld zijn aan het contentblok? Klik dan op de bullseye of aan de linkerkant op het vierkant en de pop-up om te bewerken wordt getoond.

 

Dynamische nieuwsbrief bekijken

Benieuwd hoe je dynamische nieuwsbrief getoond wordt voor een specifieke dynamische lijst? Bekijk een voorbeeld van je nieuwsbrief door op het Preview-icoon (het oog) te klikken. 

Button_voorbeeld.jpg

Je ziet onder het onderdeel Toon trackable links een dropdown waar je een dynamische lijst kan selecteren. Met deze optie zie je wat wel en niet getoond wordt bij een specifieke dynamische lijst.

Dynamischelijsten_preview_NL.png

Rond de nieuwsbrief af zoals je gewend bent.