Introductie: Dynamische nieuwsbrief

Dynamische_nieuwsbrief_banner.jpg

Hoe relevanter de content van je nieuwsbrief, hoe effectiever je nieuwsbrief. Maar hoe ver ga je als e-mailmarketeer? Je kunt oneindig segmenteren en per doelgroep verschillende nieuwsbrieven opstellen, maar dat is behoorlijk tijdrovend. Spotler biedt een oplossing, namelijk: een dynamische nieuwsbrief! Eén generieke nieuwsbrief die relevant is voor verschillende doelgroepen. Een dynamische nieuwsbrief op basis van dynamische lijsten is mogelijk met Spotler Automation en Spotler eCommerce. Heb je Spotler Professional? Dan kun je een dynamische nieuwsbrief maken op basis van interesses. Lees meer over de verschillen en de Pro functionaliteit: Nieuwsbrief op maat.

Zo werkt het in Spotler

Een dynamische nieuwsbrief in Spotler werkt op basis van dynamische lijsten. Elk contentblok koppel je aan een dynamische lijst. Dit betekent dat het contentblok alleen wordt getoond aan de contacten die in de betreffende dynamische lijst zitten. Maak een onderscheid tussen je dynamische lijsten door middel van interesses, demografische en geografische gegevens, gedrag etc. Weet je nog niet zo veel over je lezers? Start dan eerst met een profielverrijkingsactie.

Aan de slag

Je wilt aan de slag met een dynamische nieuwsbrief. Je doorloopt een aantal stappen, zoals het voorbereiden van je lijsten, het opstellen van de dynamische nieuwsbrief en het testen daarvan. Je gebruikt de volgende modules:

Modules_tegebruiken.png

In totaal doorloop je met deze modules vier stappen voor het verzenden van een dynamische nieuwsbrief:

  1. Dynamische lijsten voorbereiden
  2. Dynamische nieuwsbrief opstellen
  3. Dynamische nieuwsbrief testen
  4. Dynamische nieuwsbrief versturen

Voor het gemak gaan we er vanuit dat je de benodigde content, zoals afbeeldingen en tekst, klaar hebt staan. Een aantal stappen zal je bekend voorkomen, omdat je ze ook hebt doorlopen voor de ‘gewone’ nieuwsbrief.

 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Segmenteren. Als jouw contacten zich aangesproken voelen, openen en klikken ze vaker. Start daarom vandaag nog met segmenteren. Hiermee pas je jouw e-mail communicatie aan op basis van specifieke kenmerken van een contact. Hoe je dat doet, leer je in deze e-course.
> Direct naar de e-course