Welkomstcampagnebericht opstellen

Het e-mailbericht dat is opgenomen in de standaard welkomstcampagne vind je in de module Berichten. Je kunt hier het bericht naar wens aanpassen, maar ook nieuwe berichten opstellen die als opvolgmails in de campagne opgenomen kunnen worden.

De bestaande bevestiging wijzigen

Alle berichten die je opneemt in een campagne verplaatst Spotler automatisch van de module Berichten naar Campagne berichten. Dit ter bescherming van de berichten, zodat ze niet per ongeluk verwijderd worden. De “Aanmeldbevestiging” is al onderdeel van de welkomstcampagne en is daarom terug te vinden bij de Campagne berichten. Klik in het dropdown-menu achter het bericht op Wijzigen.

WC_Campagneberichtwijzigen__.png

De inbox-velden van het bericht worden zichtbaar. Voer eventuele wijzigingen door en klik op Volgende om naar de HTML-versie van het bericht te gaan. Hier kun je met de ‘Drag and drop editor’ wijzigingen doorvoeren. Klik hier voor de omschrijving van module Berichten als je meer wilt weten over de editor.

Pas in ieder geval de aanmeldbevestiging naar je eigen huisstijl aan en met je eigen contactgegevens. Vaak heeft je Spotler-leverancier dit al voor je verzorgd. Verdere tips zijn:

 • Persoonlijke elementen
  Het gaat om een 1-op-1 bericht en je wilt een relatie opbouwen met de nieuwe abonnee. Met elementen als een aanhef, een bedankje, afsluiting en misschien een persoonlijke aanbieding of korting zet je gelijk de toon en laat je zien dat je deze nieuwe e-mailrelatie waardeert. Functies als personalisatie,  kunnen hierbij helpen.
 • Voeg toe aan adresboek
  Laat de abonnee je reply-adres toevoegen aan zijn/haar adresboek. Hiermee vergroot je de kans op een soepele aflevering van je toekomstige nieuwsbrieven.
 • Profiel verrijking
  De welkomstcampagne is een goed moment om elkaar beter te leren kennen. Om in de toekomst je abonnee gericht informatie te bieden, kun je vragen om zijn/haar profiel aan te vullen en bijvoorbeeld interesses op te geven. Je kunt hiervoor eenvoudig linken naar de bestaande profielwijzigen pagina.
 • Privacy
  Om de lezer (meer) vertrouwen te geven in jou als afzender is het handig om te vermelden wat er met zijn gegevens gebeurt.
 • Contactgegevens
  Laat altijd zien dat je binnen de nieuwe e-mailrelatie open staat voor dialoog en dat je servicegericht bent. Vermeld daarom je contactgegevens zodat je altijd eenvoudig te bereiken bent.
 • Servicelinks
  Neem in je bericht altijd een afmeldlink op en bij voorkeur ook een profielwijzigen link. Mocht de inschrijving een vergissing, zijn dan kan de abonnee zich altijd afmelden. Hiermee voorkom je een negatieve ervaring en bouw je een echt geïnteresseerde doelgroep op. 

Vervolgberichten maken

Zoals eerder aangegeven zijn de eerste dagen na de opt-in belangrijk voor het opbouwen van een e-mailrelatie. Klik op de button Nieuw bericht in de module Berichten en maak een nieuw bericht aan.

Het maakt niet uit of je nu een nieuwsbrief of campagnemail wilt opstellen. Dit werkt altijd op dezelfde manier en dit betekent dat je na het aanmaken van een nieuw bericht drie stappen doorloopt:

 1. Een naam geven aan je bericht en type Email kiezen.
 2. Inbox-velden en reply-adres bepalen
 3. HTML-versie opstellen

Een uitgebreide uitleg over deze stappen vind je in de omschrijving van module Berichten. Suggesties voor de content van de extra campagneberichten zijn:

 • Verzoek voor profiel verrijking (mocht je dat niet in het eerste bericht hebben gedaan)
 • Informatie/ over je producten/diensten
 • Kennis m.b.t. jouw vakgebied
 • Een aanbieding speciaal voor nieuwsbriefabonnees
 • Een social mail: wij zijn ook te vinden op …
 • Evenementen: workshops, trainingen, etc.
 • Een enquête om te vragen naar hun mening over de nieuwsbrief, bijvoorbeeld een paar maanden nadat ze verschillende nieuwsbrieven hebben ontvangen

Test de berichten die je hebt gemaakt en zet de status op Definitief in het overzicht.

Omar_bord_serieus.png Bericht op definitief 
Het is belangrijk om je berichten op Definitief te zetten. Als je dit niet doet, kan je het bericht niet selecteren in een campagne.