Contacten

In het tabblad Contacten zie je een overzicht van alle contacten, ongeacht in welke lijst ze zitten. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om een contact handmatig toe te voegen.

Aan de slag

Zodra je geklikt hebt op het tabblad Contacten, zie je het volgende scherm:

Module_Lijsten_Contacten_juni2019.png

Vanuit dit scherm kun je:

 

Contacten zoeken

Wil je een contact opzoeken? Dit is op twee manier mogelijk:

1. Met de zoekvelden onderaan de kolomnamen.
2. Met het vergrootglas icoon rechtsboven

De eerste optie gebruik je wanneer je snel iemand op basis van e-mailadres of naam wilt opzoeken. Maar wil je opzoeken van wie je adressen hebt van een specifiek bedrijf, dan gebruik je het vergrootglas icoon om geavanceerd te zoeken.  

 

Contacten bewerken en bekijken

Bekijk of bewerk een contact via het dropdown-menu.

Module_Lijsten_Contacten_bewerken.png

Bij het bewerken opent er een pop-up scherm met de databasevelden van je Spotler account. Je kunt hier informatie aanvullen.

Wanneer je klikt op Bekijken opent er een pop-up venster:

Module_Lijsten_Contacten_bekijken.png

In deze pop-up zie je aan de linkerkant de eigenschappen die ook in het overzicht van contacten worden getoond. Aan de rechterkant zie je persoonlijke data, mailinginteracties, campagne-interacties, formulieren en surveyreacties. Hier zie je dus hoeveel mailings een contact heeft ontvangen en geopend. Ook krijg je informatie in welke campagnes je contact voorkomt en hoeveel formulieren het contact heeft ingevuld.

Contacten toevoegen

Klik op de gele button Nieuw contact. Er opent vervolgens een pop-up:

Contact_toevoegen.png

In deze pop-up vul je de contactgegevens in. Onder aan de pop-up zie je Test groep en een checkbox. Dat ziet er als volgt uit:

Module_Lijsten_Contacten_testgroep.png

Vink deze aan als je jouw testmailings wilt sturen naar dit contact. Wanneer je een bericht in de module Berichten wilt testen dan heb je de optie Testgroep en Losse ontvanger. Kies voor Testgroep en de contacten worden getoond die het vinkje aan hebben staan bij Testgroep.

Klaar met alle gegevens invullen? Klik dan op Ok.

Contacten filteren (op status)

Je kunt contacten filteren op E-mail status. In onderstaande afbeelding zie je welke opties er zijn. 

mceclip0.png

 • Actief: statisch:
  Je contact bevindt zich in een statische lijst en heeft een actieve status. Dat wil zeggen dat het contact een actief e-mailadres heeft.
 • Actief: dynamisch:
  Je contact bevindt zich in een dynamische lijst en heeft een actieve status. Dat wil zeggen dat het contact een actief e-mailadres heeft.
 • Inactief: soft bounce:
  Een softbounce is een contact met een onbereikbaar e-mailadres. Na meerdere e-mailings met de status Soft bounce komt het contact in het inactieve bestand terecht.
 • Inactief: hard bounce:
  Een hardbounce is een foutief e-mailadres, het is verkeerd gespeld of het adres bestaat niet (meer). Na het versturen van een mailing naar dit adres komt een hardbounce direct in het inactieve bestand terecht.
 • Inactief: opt-out:
  Wanneer een contact zich uitschrijft via de afmeldlink van je e-mailbericht en deze zorgt voor een volledig op-out status, dan krijgt het contact een inactieve status.
 • Inactief: permanent:
  Dit zijn contacten die op een supressielijst staan. Deze supressielijst kun je zelf importeren via de tab Import.
 • -: 
  Dit zijn contacten die bijvoorbeeld geanonimiseerd zijn via recht op vergetelheid-functie. Of contacten die geen e-mailadres hebben, omdat ze bijvoorbeeld alleen met een klant-id of een mobiel nummer zijn geïmporteerd. Dit is overigens alleen mogelijk wanneer je ontdubbeling niet op e-mailadres is ingesteld. Werk je bijvoorbeeld met een koppeling en is een klantnummer het unieke gegeven van een contact? Dan zou in feite een contact in Spotler terecht kunnen komen zonder e-mailadres. Standaard is e-mailadres als ontdubbelregel ingesteld.

Exporteren contacten bestand

In de tab Contacten kun je alle contacten exporteren naar een CSV-bestand of contacten met een specifieke E-mail status. Je kunt bijvoorbeeld door te filteren op Inactief: hard bounce, alleen de hard bounces uit je account exporteren.

Klik in beide gevallen op het icoon Exporteren:

Module_Lijsten_Contacten_Exporteren_icoon.png

soumaya_bordzijkant_lightbubl.png

Herschikken kolommen E-mailadres, Voornaam, Tussenvoegsel, Achternaam, Mobiel nr. en Registratiedatum 
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen in het scherm Contacten. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen E-mailadres, Voornaam, Tussenvoegsel, Achternaam, Mobiel nr. en Registratiedatum. Hiermee kun je contacten alfabetiseren, sorteren op mobiel nummer of de recent toegevoegde contacten of juist de minst recent toegevoegde contacten boven aan het scherm plaatsen.