Overzicht Webpagina's

In het menu Overzicht van de module Webpagina’s kun je webpagina’s bekijken, opstellen, bewerken, en je kunt de status van je webpagina’s wijzigen.

Aan de slag

Beweeg in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Je kunt hiervoor ook je rechtermuisknop gebruiken.

Module_Webpaginas_dropdown.gif

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik folders door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op het ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en webpagina’s.

Webpagina’s beheren en bewerken
Beheer en bewerk bestaande webpagina's via het bewerkingsmenu dat je opent door op het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en webpagina’s.

Meerdere webpagina’s selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere webpagina’s door voor de naam van de webpagina’s een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van webpagina’s opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde webpagina’s staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Module_Webpaginas_meerdereselecties.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde webpagina’s verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

Marlies_bordomhoog_lightbulb.png Herschikken kolommen Naam en Datum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam en Datum. Hiermee kun je je webpagina’s alfabetiseren en de nieuwste of juist de oudste webpagina’s bovenaan het scherm plaatsen.

 

Bewerkingsmenu’s voor mappen en webpagina’s

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor webpagina's door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je webpagina's.
  3. Het dropdown-menu voor webpagina's komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere webpagina's.

De menu's zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Module_Webpagina_Overzicht_dropdown.png

 Menu_selectie.jpg

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen:

Naam wijzigen Wijzig de naam van je webpaginamap
Archiveren Verplaats je webpaginamap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je webpaginamap inclusief de inhoud. Let hierbij dus goed op dat je geen webpagina's weggooit die je nog gebruikt.


Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Webpagina's:

Bewerken Open het stappenplan Nieuwe webpagina. Hiermee kun je wijzigingen in je webpagina aanbrengen. Hulp nodig? Ga naar Nieuwe webpagina.
Editor openen Open de editor van de module Webpagina’s. Hiermee open je direct de webpaginaeditor. Hulp nodig? Ga naar Editors Webpagina’s.
Status wijzigen

Open het scherm Status van webpagina aanpassen. Vanuit dit menu kun je de status van je webpagina veranderen van Concept naar Proef of Definitief.

  • De status Concept laat je staan als je nog niet klaar bent met je webpagina.
  • De status Proef gebruik je alleen voor jezelf en je collega’s. Je gebruikt deze status als je webpagina goed genoeg is om mee te nemen in het testen.
De status Definitief kies je als je webpagina klaar is en getest. Daarnaast kun je alleen een webpagina als bedankpagina kiezen als deze de status Definitief heeft.
Bekijken

Open het scherm Webpagina bekijken. Je ziet nu hoe je webpagina getoond wordt op een desktop, op een smartphone en op een tablet.

Hernoemen

Wijzig de naam van je webpagina.

Dupliceren

Kopieer je webpagina.

Verplaatsen

Verplaats je webpagina naar een webpaginamap.

Archiveren

Verplaats je webpagina naar het Archief.

Verwijderen

Verwijder je webpagina.