Overzicht Formulieren

Via het overzichtsscherm van de module Formulieren kun je formulieren bekijken, opstellen, bewerken en testen en je kunt de status van je formulieren wijzigen.

Aan de slag

Beweeg in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Het scherm -met een opengeklapt bewerkingsmenu- ziet er als volgt uit:

Module_Formulieren_dropdown.gif

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik folders door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op het ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en formulieren.

Webpagina’s beheren en bewerken
Beheer en bewerk bestaande formulieren via het bewerkingsmenu dat je opent door op het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en formulieren.

Meerdere formulieren selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere formulieren door voor de naam van de formulieren een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van formulieren opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde formulieren staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Module_Formulieren_meerdereselecties.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde formulieren verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

 

Tip.jpg Herschikken kolommen Naam en Datum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam en Datum. Hiermee kun je je formulieren alfabetiseren en de nieuwste of juist de oudste formulieren bovenaan het scherm plaatsen.

 

Bewerkingsmenu voor mappen en formulieren

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor formulieren door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je formulieren.
  3. Het dropdown-menu voor formulieren komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere formulieren.

De menu’s zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Module_Formulieren_Overzicht_dropdown.png

Module_Formulieren_Menuselectie.png

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen:

Naam wijzigen Wijzig de naam van je formulierenmap.
Archiveren Verplaats je formulierenmap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je formulierenmap.


Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Formulieren:

Bewerken Open het stappenplan Nieuw formulier. Hiermee kun je wijzigingen in je formulier aanbrengen. Hulp nodig? Ga naar Nieuw formulier.
Editor openen Open de editor van de module Formulieren. Hiermee open je direct de formuliereneditor. Hulp nodig? Ga naar Editors formulieren.
Rapportage Open de rapportage van je survey. Hier bekijk je en/of exporteer je de reacties van de respondenten op je formulier.
Bekijken Open het scherm Bekijken. Je ziet nu een voorbeeld van je formulier. Aan de linkerkant van het scherm zie je de eigenschappen van het formulier en de webpagina’s waarin het formulier gebruikt wordt.
Naam wijzigen Wijzig de naam van je formulier.
Status wijzigen Open het scherm Status aanpassen. Vanuit dit menu kun je de status van je formulier veranderen van Concept naar Proef of Definitief.
  • De status Concept laat je staan als je nog niet klaar bent met je formulier.
  • De status Proef gebruik je alleen voor jezelf en je collega’s. Je gebruikt deze status als je formulier goed genoeg is om te testen.
  • De status Definitief kies je als je formulier klaar is en getest. Deze status is noodzakelijk om het formulier in te zetten. Vergeet niet om alle testreacties te verwijderen voordat je het formulier definitief inzet.
Dupliceren Kopieer je formulier.
Verplaatsen Verplaats je formulier naar een folder.
Archiveren Verplaats je formulier naar het Archief.
Verwijderen Verwijder je formulier.