Overzicht Surveys

Via het overzichtsscherm van de module Surveys kun je formulieren bekijken, opstellen, bewerken en testen en je kunt de status van je formulieren wijzigen.

Aan de slag

Beweeg in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Het scherm -met een opengeklapt bewerkingsmenu- ziet er als volgt uit:

Module_Surveys_dropdown.gif

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik mappen door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op de ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en surveys.

Webpagina’s beheren en bewerken
Beheer en bewerk bestaande formulieren via het bewerkingsmenu dat je opent door op
het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer
weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en surveys. 

Meerdere formulieren selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere surveys door voor de naam van de surveys een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van surveys opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde surveys staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Module_Surveys_meerdereselecties.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde surveys verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

soumaya_bordzijkant_lightbubl.png Herschikken kolommen Naam en Datum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam en Datum. Hiermee kun je je formulieren alfabetiseren en de nieuwste of juist de oudste formulieren bovenaan het scherm plaatsen.

Bewerkingsmenu voor mappen en surveys

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor surveys door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je surveys.
  3. Het dropdown-menu voor surveys komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere surveys.

De menu’s zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Module_Surveys_Overzicht_dropdown.pngMenu_selectie.jpg

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen:

Naam wijzigen Wijzig de naam van je surveymap.
Archiveren Verplaats je surveymap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je surveymap.


Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Surveys:

Bewerken Open het stappenplan Nieuwe survey. Hiermee kun je wijzigingen in je formulier aanbrengen. Hulp nodig? Ga naar Nieuwe Survey.
Editor openen Open de editor van de module Surveys. Hiermee open je direct de surveyeditor. Hulp nodig? Ga naar de omschrijving Editors Surveys.
Rapportage Open de rapportage van je survey. Hier bekijk je en/of exporteer je de reacties van de respondenten op je survey.
Status wijzigen Open het scherm Status aanpassen. Vanuit dit menu kun je de status van je survey veranderen van Concept naar Proef of Definitief.
  • De status Concept laat je staan als je nog niet klaar bent met je survey.
  • De status Proef gebruik je alleen voor jezelf en je collega’s. Je gebruikt deze status als je survey goed genoeg is om te testen.
  • De status Definitief kies je als je survey klaar is en getest. Deze status is noodzakelijk om de survey in te zetten. Vergeet niet om alle testreacties te verwijderen voordat je de survey definitief inzet.
Bekijken Open het scherm Bekijken. Je ziet nu een voorbeeld van je survey. Aan de linkerkant van het scherm zie je de eigenschappen van de survey en de webpagina’s waarin het formulier gebruikt wordt.
Naam wijzigen Wijzig de naam van je survey.
Dupliceren Kopieer je survey.
Verplaatsen Verplaats je survey naar een folder.
Archiveren Verplaats je sruvey naar het Archief.
Verwijderen Verwijder je survey.