Overzicht Campagnes

In het menu Overzicht van de module Campagnes kun je campagnes bekijken, opstellen, bewerken, testen en je kunt de status van je campagnes wijzigen.

Aan de slag

Beweeg in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Je kunt hiervoor ook je rechtermuisknop gebruiken.

Dropdown_menu_campaigns_NL.gif

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik mappen door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op de ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en campagnes.

Campagnes beheren en bewerken
Beheer en bewerk bestaande campagnes via het bewerkingsmenu dat je opent door op
het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer
weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en campagnes. 

Meerdere campagnes selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere campagnes door voor de naam van de campagnes een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van campagnes opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde campagnes staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Module_Campagnes_meerdereselecties.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde campagnes verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

 

soumaya_bordzijkant_lightbubl.png Herschikken kolommen Naam en Datum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam en Datum. Hiermee kun je je campagnes alfabetiseren en de nieuwste of juist de oudste campagnes bovenaan het scherm plaatsen.

Bewerkingsmenu’s voor mappen en campagnes

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor campagnes door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je campagnes.
  3. Het dropdown-menu voor campagnes komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere campagnes.

De menu's zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Dropdownmenu_Campagnes.png

Module_Campagnes_Overzicht_meerdereselecties.png

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen:

Naam wijzigen Wijzig de naam van je campagnemap
Archiveren Verplaats je campagnemap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je campagnemap.

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Campagnes:

Archiveren Verplaats je campagnes naar het Archief.
Bewerken Open het stappenplan Nieuwe campagne. Hiermee kun je wijzigingen in je campagne aanbrengen. Hulp nodig? Ga naar Nieuwe campagne.
Editor openen Open de editor van de module Campagnes. Hiermee open je direct de campagne-editor. Hulp nodig? Ga naar Editor Campagnes.
Rapportage Bekijk de rapportage van je campagne.  De rapportage bestaat uit drie verschillende delen. Meer weten over de rapportage van campagnes? Ga naar Rapportage campagnes.
Status wijzigen Open het scherm Status aanpassen. Vanuit dit menu kun je de status van je campagne veranderen van Inactief naar Actief.
  • De status Inactief laat je staan als je nog niet klaar bent met je campagne of wanneer je een campagne wilt stop zetten.
  • De status Actief geef je aan een campagne als deze gereed is voor livegang of als je deze wilt testen.
Bekijken Bekijk de opzet van je campagnes. Je ziet een overzicht van de trigger(s) en campagnestap(pen).
Naam wijzigen Wijzig de naam van je campagne.
Dupliceren Dupliceer je campagne. Stappen en triggers worden gedupliceerd. De bestaande formulieren, surveys, berichten en webpagina's worden gekoppeld aan de duplicaat van de campagne. Van deze content worden geen extra kopieën gemaakt, zo blijft je overzicht overzichtelijk.  
Verplaatsen Verplaats je campagne naar een campagnemap.
Verwijderen Verwijder je campagne.