Statische lijsten

In de tab Statische lijsten maak je een vaste selectie. Dat betekent dat jij van tevoren een selectie maakt vanuit bijvoorbeeld je CRM. Een statische lijst is dus een vast aantal contacten en werkt in tegenstelling tot dynamische lijsten niet op basis van filters. Een statische lijst kan handig zijn voor eenmalige mailing. Denk bijvoorbeeld aan een mailing naar niet openers van je nieuwsbrief.

Aan de slag

Klik in het overzichtsscherm op het tabblad Statische lijsten. Je ziet het volgende:

Module_Lijsten_Statischelijsten.png

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik mappen door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op de ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en statische lijsten.

Statische lijsten beheren
Beheer bestaande statische lijsten via het bewerkingsmenu dat je opent door op het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en statische lijsten.

Meerdere statische lijsten selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere statische lijsten door voor de naam van de lijsten een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van statische lijsten opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde statische lijsten staan.

Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Module_Lijsten_Statischelijsten_Meerdereselecties.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde lijsten verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

 

Iris_bord_onder_lightbulb.png Herschikken kolommen Naam en Wijzigingsdatum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen in het scherm Statische lijsten. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam en Wijzigingsdatum. Hiermee kun je lijsten alfabetiseren, de recent toegevoegde statische lijsten of juist de minst recent toegevoegde statische lijsten boven aan het scherm plaatsen.

 

Bewerkingsmenu’s voor mappen en statische lijsten

In Statische lijsten kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor statische lijsten door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je statische lijsten.
  3. Het dropdown-menu voor statische lijsten komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere statische lijsten.

De menu’s zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Module_Lijsten_Statischelijsten_dropdown.png

Module_Lijsten_Statischelijsten_Selectiemenu.png

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen:

 Naam wijzigen Wijzig de naam van je lijstenmap
 Verwijderen Verwijder je lijstenmap.

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Statische lijsten:

 Bekijken Bekijk de contacten die in je statische lijst zitten.
 Exporteren Exporteer je statische lijst.
 Naam wijzigen Wijzig de naam van je statische lijst.
 Verplaatsen Verplaats je statische lijst naar een map.
 Verwijderen Verwijder je statische lijst

 

Importeer een statische lijst

Wil je een statische lijst importeren, klik dan op de gele button Lijst importeren. Je verspringt van de tab Statische lijst naar Imports en er opent een stappenplan. Weten hoe je een lijst importeert? Ga naar Import.

Veelgestelde vragen

Worden contacten verwijderd als ik een statische lijst verwijder?

Je bent niet alle contacten kwijt na het verwijderen van een statische lijst. De lijst is niet meer te kiezen in de module Mailings, maar de contacten blijven wel behouden. Ze zijn altijd op te zoeken. De reden dat ze behouden blijven is omdat anders de rapportage van mailings in de module Mailings niet meer klopt.

Hoe voeg ik een contact toe aan mijn statische lijst?
Het woord statisch geeft het eigenlijk al aan. Een statische lijst is een selectie die niet gewijzigd wordt. Wil je dus achteraf een contact toevoegen aan je statische lijst? Dan importeer je een nieuwe statische lijst inclusief het nieuwe contact. 
Is het mogelijk om het maximaal aantal statische lijsten uit te breiden?
Nee dit is niet mogelijk. Het maximaal aantal statische lijsten die je kunt uploaden is 60. Een statische lijst is bedoelt als tijdelijke selectie. Verwijder de statische lijsten die je niet meer gebruikt. Heb je een structurele selectie nodig, maak dan gebruik van dynamische lijsten