Introductie Lijsten

Alle contacten die je hebt geïmporteerd of contacten die zich hebben aangemeld via een aanmeldformulier zie je terug in de module Lijsten. Dit is de plek waar je je contacten beheert, bekijkt en exporteert.

Je e-mail contacten zijn ingedeeld in lijsten. Je hebt statische lijsten (een selectie die statisch is) en je hebt dynamische lijsten (een selectie waar het aantal contacten variabel kan zijn). Daarnaast heb je een overzicht van al je contacten.

Aan de slag

Je wilt graag aan de slag met de module Lijsten. Klik in het linker menu op de module Lijsten. Je ziet dan het overzichtsscherm van de module:

Module_Lijsten_Overzicht.png

In dit scherm zie je aan de bovenzijde de volgende vier tabs en twee buttons:

  1. De blauw opgelichte tab Dynamische lijsten. Wil je weten hoe je direct aan de slag kunt vanuit het scherm Dynamische lijsten, lees de instructies in Dynamische lijsten.
  2. De tab Statische lijsten. Wil je een statische selectie van contacten importeren, klik dan op de tab Statische lijsten.
  3. De tab Contacten. Bekijk een overzicht van je contacten door te klikken op de tab Contacten.
  4. De tab Imports. Importeer contacten in Spotler via deze tab. Wil je weten hoe je direct aan de slag kunt met importeren, lees de instructies in Imports.
  5. De gele button Nieuwe lijst. Een nieuwe dynamische lijst opstellen. Klik op Nieuwe lijst.
  6. De button Help. Wil je meer weten over de helpfunctie in Spotler, lees hier meer over in Starten met Spotler.
Maurice_bordrechts_lightbulb.png Belangrijk: voorbereiden van je bestand voor import in Spotler
Om soepel door het Spotler importproces te gaan, is het goed om te kijken naar de bestandsopbouw van je contactenbestand. Lees hier meer over in Bestand voorbereiden.

 

Weet je al hoe je een bestand voorbereidt in Spotler en wil je direct aan de slag? Ga dan naar de Editor voor dynamische lijsten of Nieuwe Import van lijsten.  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Segmenteren. Als jouw contacten zich aangesproken voelen, openen en klikken ze vaker. Start daarom vandaag nog met segmenteren. Hiermee pas je jouw e-mail communicatie aan op basis van specifieke kenmerken van een contact. Hoe je dat doet, leer je in deze e-course.
> Direct naar de e-course