Overzicht Mailings

In het menu Overzicht van de module Mailings kun je mailings inplannen en de mailingrapportages bekijken.

Aan de slag

Beweeg in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Je kunt hiervoor ook je rechtermuisknop gebruiken.

Rechtermuismenu_Mailings.gif

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik mappen door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op de ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en mailings.


Mailings beheren
Beheer mailings via het bewerkingsmenu dat je opent door op het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en mailings.

Meerdere mailings selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere mailings door voor de naam van de mailings een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van mailings opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde mailings staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Meerderemailings_selecteren.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde mailings verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

 

Iris_bord_onder_lightbulb.png Herschikken kolommen Naam, Contacten, Type, Verzenddatum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen in het scherm Overzicht. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam, Contacten, Type en Verzenddatum. Hiermee kun je mailings alfabetiseren, sorteren op aantal contacten, op type Email of SMS en nieuwste of juist oudste mailings boven aan het scherm plaatsen.

 

Bewerkingsmenu’s voor mappen en mailings

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor mailings door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je mailings.
  3. Het dropdown-menu voor mailings komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere mailings.

De menu’s zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Dropdown-menu.png

Module_Mailings_Overzicht_Menuselectie.png

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen:

Naam wijzigen Wijzig de naam van je mailingmap
Archiveren Verplaats je mailingmap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je mailingmap.


Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mailings:

Rapportage Open de rapportage van je mailing. Hulp nodig? Ga naar Rapportage Mailings.
Nasturen Wil je een verzonden mailing achteraf nog naar een contactpersoon sturen? Gebruik dan de functie Nasturen achter de desbetreffende mailing. Er verschijnt een pop-up waarbij je kunt kiezen uit twee opties:
  • Contact uit database
  • Statische lijst
  • Nieuwe contacten in dynamische lijst / opgeloste hardbounces
Met de optie Contact uit database zoek je een contactpersoon op uit je database en selecteer je de gewenste contactpersoon. Met de optie Statische lijst selecteer je de statische lijst waarnaar je de mailing wilt nasturen. De derde optie Nieuwe contacten in dynamische lijst / opgeloste hardbounces zorgt er voor dat je de mailing kunt nasturen naar nieuwe contacten die na verzending van je mailing zijn aangemeld of als harbounce zijn verwerkt.

Contactpersonen die al zijn gemaild worden automatisch uitgesloten.

Lees meer over deze functie in het artikel: Hoe kan ik een mailing nasturen.

Opnemen in trend rapportage Koppel je bericht aan een trendrapport. Meer weten over de Trendrapportage? Ga naar Trendrapportage.
Bekijken Open het scherm Mailing bekijken. Je ziet nu hoe je mailing getoond wordt op een desktop, op een smartphone en op een tablet.
Naam wijzigen Wijzig de naam van je mailing.
Verplaatsen Verplaats je mailing naar een mailingenmap.
Archiveren Verplaats je mailings naar het Archief.
Verwijderen Verwijder je mailing.


Mailings vergelijken 

In het overzicht is het mogelijk om meerdere mailings te vergelijken. De optie om een mailing te vergelijken verschijnt wanneer je minimaal twee mailings hebt geselecteerd.

Mailings_vergelijken.png

Meer weten over mailings vergelijken? Lees het artikel: Hoe kan ik mijn mailings vergelijken?