Rapportage Formulieren

Via het overzichtsscherm van de module Formulieren kun je de rapportage van je formulieren bekijken. Klap in dit overzichtsscherm het bewerkingsmenu open en klik op Rapportage. Zodra je op Rapportage hebt geklikt, verschijnt het volgende scherm:

mceclip0.png

In dit scherm zie je:

 1. Aan de linkerkant algemene informatie over je formulier en kun je een periode selectie aangeven door te klikken op de periode.
 2. In de header: een icoon om formulierreacties te verwijderen, de rapportage te delen, resultaten op te slaan als afbeelding, te exporteren, en om de rapportage te verversen, een Help-button en een knop om de rapportage te sluiten.
 3. De tab Impact en Vraagrapportage.

Formulier reacties verwijderen

Stel je organiseert een training of een event en je krijgt een afmelding binnen. Dan wil je niet dat deze persoon nog in je formulier staat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een contact onnodig een plek bezet houdt. Met het volgende icoon kun je formulier reacties verwijderen:

mceclip3.png

Er opent een pop-up met een overzicht van contacten die het formulier hebben ingevuld en de gegevens die bekend zijn :

Pop-up-reactiesverwijderen_blurred.png

Zoek het contact op via het zoekvenster of door de pagina's heen te scrollen. Vervolgens kun je met je rechtermuismenu het contact verwijderen.

Formulierreactie_verwijderen.png

Handig om te weten

 • Je kunt meerdere contacten tegelijk selecteren en verwijderen, door de checkbox aan te vinken. 
 • Heb je een Eventplanner ingesteld? Dan komt er weer een plek vrij voor inschrijving.
 • Heb je een campagne ingericht rondom het formulier, dan wordt de campagne afgebroken voor het contact wat je hebt verwijderd.
 • Ook de formulierinteracties die je terug kunt vinden in een contactkaart wordt verwijderd.

Rapportage delen

Wil je de rapportage met je collega's delen, dan doe je dit door middel van het volgende icoon:

mceclip1.png

Er verschijnt een pop-up waar je de e-mailadressen invoert van degene waar je de rapportage mee wilt delen.

Rapportage_delen.png

Met het plus-icoon voeg je meer adressen toe. Goed om te weten, de ontvanger van de rapportage kan geen gegevens exporteren. Zo blijft de klantdata alleen netjes achter een login beschikbaar. Wel kan de ontvanger de percentages zien van de gegeven antwoorden en hoe vaak het formulier is ingevuld.

Resultaten opslaan als afbeelding

Het is mogelijk om één of meerdere grafieken uit je rapportage eenvoudig te selecteren en te exporteren als afbeelding:

mceclip2.png

Er opent een pop-up waar je een selectie kan maken. Vervolgens klik je op het download-icoon en er opent direct een documentenfolder op je computer. De grafieken sla je op als zip-file als je meerdere selecties hebt. Bij één grafiek wordt deze opgeslagen als jpg. Meer weten? Lees het artikel: Hoe exporteer ik de grafieken uit mijn rapportage als afbeelding?

Rapportage exporteren

Om alle gegevens in je formulier in één keer in te zien kun je de rapportage exporteren met het volgende icoon:

mceclip4.png

Na het klikken wordt er een .csv bestand gedownload.

Rapportage verversen

Heb je een formulier met veel reacties of wil je deze verversen zodat je het formulier ziet vol lopen. Gebruik dan het icoon voor verversen:

mceclip5.png

De tab Impact

In deze tab zie je:

 • Totaal aantal reacties.
 • Aantal reacties in een grafiek over een tijdsperiode
 • Aantal reacties cumulatief

Het is mogelijk om de respondenten met reacties te exporteren of te archiveren. Dit doe je door je rechtermuis te gebruiken in de tabel naast de cirkeldiagram

Formulierreacties_archiveren.png

 • Exporteren: er wordt vervolgens een CSV-bestand geëxporteerd met gegevens van de respondent.
 • Archiveren: wanneer je een formulier wilt hergebruiken, dan wil je starten met een "schone" rapportage. Dit is mogelijk door de reacties te archiveren. De resultaten van het formulier worden niet verwijderd en zo blijven de formulierinteracties behouden van een contact. Wanneer je een eventplanner hebt gebruikt om het aantal respondenten te beperken, dan komen de plaatsen na het archiveren weer beschikbaar. 

Testreacties

In de formulierresultaten is het ook mogelijk om testreacties te verwijderen. Dit doe je wanneer je bent uitgetest en voordat je het formulier de status Definitief mee geeft.  Alle reacties van een formulier die op Concept of Proef staan worden als testreactie geregistreerd.

De testreacties zie je hier terug:

Module_Formulieren_testreactiesverwijderen.png

Klik met je rechtermuis of gebruik het dropdown-menu om de testreacties te verwijderen.

De tab Vraagrapportage 

In deze tab vind je de antwoorden van je formulier terug. Gebruik je een meerkeuze vraag of een radiobutton vraag, dan zie je dit in de vorm van een staafdiagram terug.

Diagram.png

Bij invoervelden zie je het aantal reacties op een vraag. Klik op de tekstlink Bekijken om de reacties te lezen.

Invoerveld.png

Paul_Liggend_Bullhorn.png Maak je gebruik van de Event Planner in je formulier?
Dan is belangrijk dat je testreacties opschoont. Doe je dit niet dan worden onnodig plekken van je event bezet gehouden.