Benchmark

Een referentiekader om resultaten van verzonden mailings met elkaar te vergelijken. In Spotler is het mogelijk om een eigen Benchmark bij te houden aan de hand van Trendrapportages.

Wanneer je een trendrapportage hebt ingericht dan zie je een vergelijking terug in de rapportage van je specifieke mailings. Een voorbeeld; in onderstaande afbeelding zie je groene en rode cijfers. Dit geeft aan of de mailing beter of slechter heeft gescoord dan jouw gemiddelde mailings. In onderstaand voorbeeld zie je bij de AR 97,6% dat is hoger dan het gemiddelde van 97%. Maar bij de ORC zie je 47,5% terwijl het gemiddelde ORC 49,9% is van deze mailings.

Module_Mailings_Rapportage_Impact_Effectiviteit.pngEen trendrapportage is eigenlijk een verzameling van mailings. Je kunt op verschillende aspecten een trendrapportage inrichten, namelijk;

  • Type mails 
    De cijfers van een algemene nieuwsbrief kunnen verschillen met cijfers van uitnodigingen voor events.
  • Targetgroepen
    Een voorbeeld hiervan is onderscheid tussen nieuwsbrieven voor B2C (Consumenten) en B2B (Bedrijven).
  • Rapportageperiodes
    Ook een periode kan van invloed zijn op je cijfers. Stel je verkoopt seizoensproducten, dan wil je wellicht een onderscheid hebben tussen mailings die je in de zomer stuurt en mailings die in de winter verstuurd worden. 

Het inrichten van een trendrapportage doe je in de module Mailings bij de tab Trendrapportages.

Tab_Benchmark.png

Wil je weten hoe je exact een trendrapportage inricht? Lees dan het artikel: Trendrapportages.

 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Benchmark. Je laatste maandelijkse nieuwsbrief scoorde een openratio van 24,5% en een klikratio van 12,7%. Mooie cijfers. Of toch niet? Hoe kom je erachter of je op de goede weg bent? En hoe verhouden jouw cijfers zich tot die van concullega's? Daar kun je achterkomen als je een benchmark opzet. En hoe je zo'n benchmark opzet, dat leer je in deze e-course.
> Direct naar de e-course

Interessante artikelen