Hoe voeg ik een persoon toe aan mijn testgroep?

Als je een bericht test, dan is de meest efficiënte manier om een bericht naar de testgroep te sturen. Voeg e-mailadressen van jezelf en je collega’s toe van verschillende e-mail programma’s, zoals Hotmail en Gmail.  

Je voegt een contact toe in de testgroep, door een contact toe te voegen in het contactenoverzicht. Klik op de button Contact toevoegen. Er verschijnt een pop-up venster met de databasevelden van Spotler.

Contacttoevoegen.png

Als je naar beneden scrollt dan zie je de optie Testgroep onder de kop Profielgegevens.

Testgroep.png

Vink de checkbox aan wanneer je een contact aan de testgroep wilt toevoegen.

Meerdere contacten tegelijk toevoegen aan een testgroep

Heb je verschillende collega's die je wilt toevoegen aan een testgroep? Dan is het ook mogelijk om deze in één keer toe te voegen, i.p.v. handmatig via een contactkaart. Je gebruikt hiervoor de import optie. Zorg dat je jouw collega's in een Excel, TXT of CSV-bestand hebt staan. Voor het testen is handig als je een aantal persoonlijke velden zoals Voornaam en Achternaam hebt gevuld. Op deze manier kun je bij het testen namelijk checken of de personalisatie velden ook naar behoren werken. Daarnaast heb je in je bestand het veld Test groep_Ja nodig met de waarde Y of yes. Maak je gebruik van verschillende testgroepen, omdat je bijvoorbeeld met verschillende afdelingen werkt? Dan is het handig om dit ook als kolom op te nemen. 

Een voorbeeld van een bestand:

mceclip0.png

Importeer het bestand met de optie Alle contacten en doorloop de import stappen zoals je gewend bent.

Meerdere contacten tegelijk verwijderen uit de testgroep

Het is mogelijk om in één keer meerdere personen uit een testgroep te verwijderen. Je gebruikt dan hetzelfde principe als hierboven omschreven, maar dan zorg je ervoor dat de testgroep niet op Ja staat. Zet bij de kolom Test groep_Ja een N of no neer.

Het is overigens voldoende om dan alleen een e-mailadres te importeren en de status van de testgroep. Zo overschrijf je niet per ongeluk andere gegevens zoals bijvoorbeeld Voornaam.

Een voorbeeld van een bestand:

mceclip1.png