Outlook-compatibiliteit bij het gebruik van achtergrondafbeeldingen

Maak je een rij in de berichten editor met een tekst en een button en je voegt hier een achtergrondafbeelding aan toe, dan kan het voorkomen dat de ontvanger de achtergrondafbeelding niet ziet in Outlook. Het gebruik van achtergrondafbeeldingen op rijniveau wordt door de meeste versies van Outlook helaas niet standaard ondersteund. 

Het is daarom belangrijk om je bericht goed te testen! Een bericht kan nu eenmaal anders getoond worden in Outlook, dan in Gmail, dan in Apple Mail, enzovoorts.

Door middel van specifieke code, VML-code genaamd, is het in de berichten editor wel mogelijk om op rijniveau achtergrondafbeeldingen te laten tonen in Outlook. Maar het gebruik van deze code heeft zijn uitdagingen en daarom is dit een optionele feature in de editor: Outlook ondersteuning.
2024-01-08_14h31_06.png

Het is belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren, wanneer je kiest voor het toevoegen van deze specifieke VML-code:

  • Padding voor elementen bovenop de afbeelding werkt mogelijk niet als verwacht in Outlook. In dit geval is het aan te bevelen om in plaats daarvan kolommen en witregels te gebruiken. Wederom is het belangrijk om dit goed te testen in verschillende e-mail clients.
  • De digitale toegankelijkheid kan ten koste gaan van de specifieke (VML) code. Screenreaders kunnen mogelijk de tekst bovenop de afbeelding niet lezen. Daarnaast kun je geen ALT-tekst toepassen op achtergrondafbeeldingen, waardoor een screenreader ook niet de afbeelding kan omschrijven. 

Is de gewenste afbeelding echt onmisbaar voor jouw bericht? Voeg deze dan toe als een reguliere afbeelding via de tab Elementen door het blok Afbeelding naar je bericht te slepen. Meer informatie daarover lees je hier: Hoe plaats ik een afbeelding in mijn bericht?