Hoe maak ik een header?

Allereerst is het handig om te bepalen welke elementen je in een header wilt weergeven. Denk aan een:

 • Logo
 • Online lezen link
 • Afmeldlink
 • Afbeelding

Header.png

Aan de slag in Spotler

De volgorde, uitlijning en de stijl zijn natuurlijk afhankelijk van je huisstijl. In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van een achtergrondkleur. Daarom is er bijvoorbeeld bij de afbeeldingen ruimte eromheen nodig. Deze header is als volgt opgebouwd:

 1. In de sectie plaats je twee rijen. De eerste rij bestaat uit twee kolommen en de tweede rij uit één kolom.

  Sectie_opbouw_header.png

 2. Vervolgens plaats je elementen in de rijen. In de eerste rij, plaats je in de eerste kolom een element afbeelding en in de andere kolom een navigatie element. In de tweede rij plaats je een afbeelding. 

  Elementen.png

 3. In dit voorbeeld heeft de header een witte achtergrond. Pas indien nodig een achtergrondkleur op de rij toe. Dit doet je door de rij te selecteren. Vervolgens heb je aan de linkerzijde de optie om een achtergrondkleur in te vullen. 

  Achtergrondkleur_rij_Header.png

 4. De elementen van je header ga je opmaken, passend bij je huisstijl:
  Element Inhoud
  Afbeelding 1 Plaats je logo in het afbeelding element. Pas deze eventueel qua grootte en uitlijning aan door padding (ruimte rondom het logo) om het logo te plaatsen.
  Navigatie Pas de teksten aan voor online lezen en afmelden. Pas de uitlijning aan en de stijl van de tekst. In de volgende stap passen we de links toe.
  Afbeelding 2 Voeg een dummy header afbeelding toe. Voeg indien nodig padding (ruimte rondom de afbeelding) toe. Deze afbeelding zal per bericht weer aangepast worden. Maar het is wel handig om deze toe te voegen als je ook met padding rondom de afbeelding werkt. Dan hoef je dit niet steeds weer opnieuw toe te passen. 
 5. Plaats links achter de elementen.
  Element Inhoud

  Afbeelding:
  logo

  Plaats een link naar je website. Selecteer het logo. Aan de linkerzijde zie je URL. Klik op het koppelteken om een url te plaatsen.

  url_links.png
  Kies voor Type link: Externe link met tracking, zodat je in je rapportage ziet wanneer iemand op je logo klikt. Geef een linknaam op voor je rapportage en de url.

  Navigatie:
  online versie

  Plaats een link naar de online versie van je bericht. Selecteer de tekst en klik bovenin op het koppelteken. 

  Koppelteken.png
  Kies voor Type link: Speciale link. Selecteer bij Speciale link: Link naar de webversie.

  Navigatie:
  afmelden

  Plaats een link naar de afmeldpagina. Selecteer de tekst en klik bovenin op het koppelteken.

  Koppelteken.png
  Kies voor Type link: Speciale link. Selecteer bij Speciale link: Link naar de afmeldpagina. In stap 1 van het opstellen van een bericht heb je al een afmeldpakket geselecteerd. Op basis daarvan weet Spotler naar welke afmeldpagina er gelinkt moet worden. 

  Afbeelding:
  header

  Plaats een link naar je website. Selecteer de afbeelding. Aan de linkerzijde zie je URL. Klik op het koppelteken om een url te plaatsen.

  url_links.png
  Kies voor Type link: Externe link met tracking, zodat je in je rapportage ziet wanneer iemand op je header afbeelding klikt. Geef een linknaam op voor je rapportage en de url.

 6. Sla de header op, zodat je hem eenvoudig kunt hergebruiken. Klik de sectie en vervolgens het sterretje om op te slaan als blok.

  Opslaan_als_blok.png

  Voortaan vind je jouw header terug aan de linkerzijde onder Content.