Hoe werkt de social share functie?

Alleen beschikbaar in de oude berichten editor en in de editor van Webpagina's

De social media iconen bij een artikel hebben het doel om de content te delen. De iconen onderaan de mailing verwijzen naar de bedrijfspagina's op social media. 

Klikt de ontvanger op social media bij een artikel, dan kan de ontvanger de link in het artikel delen op zijn/haar social media. Klikt de ontvanger op één van de social media iconen onderaan de mailing, bijvoorbeeld LinkedIn, dan komt hij terecht op de LinkedIn bedrijfspagina van je organisatie. 

Social sharing activeren

Je hebt een interessante link op je Spotler webpagina of bericht en je wilt de lezer de mogelijkheid geven om deze te laten delen op zijn of haar sociale netwerk. Dit kun je doen door een link aan te maken met tracking. Daarna kies je in het blokmenu de optie Social media.

Dropdown_Social.png

Er verschijnt een pop-up venster. In de pop-up kun je een naam opgeven, een omschrijving toevoegen en de link selecteren die gedeeld kan worden. De naam is voor jezelf, zodat je dit terug ziet in je Mailing rapportage. De omschrijving wordt geprefilled bij het plaatsen van een tweet/update en bij een WhatsApp bericht. Dit is dus wel zichtbaar voor de ontvanger.

Pop_up_socialshare.png

Wanneer je hebt bepaald welke share-mogelijkheden getoond moeten worden en de juiste trackable link hebt geselecteerd, klik dan op Ok. Je ziet nu in je contentblok de social share iconen.

Is de optie WhatsApp niet te selecteren? Dan is deze niet in je template verwerkt. Neem contact op met de Supportafdeling als je gebruik wilt maken van deze functie.

Iconen_geplaatst.png

Veel gestelde vragen

Waarom is de optie Social media niet beschikbaar in mijn contentblok?

Je mist een link met tracking in je contentblok. Maak deze aan en de optie voor Social media is weer beschikbaar.

Waarom zie ik social media iconen in mijn contentblok staan terwijl ik deze niet geactiveerd heb?
Bij het bewerken van een contentblok zijn de social media iconen altijd zichtbaar. Zo zie je de plaats in je artikel waar ze komen. De social media iconen zijn niet actief als ze uitgegrijsd zijn, zoals onderstaand voorbeeld.
artikel_social.jpg

Hoe komt het dat ik mijn artikel in de mailing niet deelbaar krijg 
De voorwaarde om social media te activeren is dat er een link met tracking opgenomen moet zijn in je contentblok. Een trackable link is een link waarbij de kliks op de link worden gemeten. Zorg ervoor dat je een link toevoegt in je contentblok. Voeg een link toe aan de button door te klikken op link invoegen/bewerken.
mceclip0.png
Kies vervolgens voor Externe link met tracking. Vervolgens kun je via het dropdown-menu in de blokbalk Social media toevoegen.
Wat kan ik doen als de social sharing buttons onnodig veel ruimte innemen bij een artikel?
Ga je in Spotler aan de slag met je bericht, dat zijn de social sharing buttons onder het artikel altijd zichtbaar in je ontwerp. Bij het opmaken van je bericht, heb je de keus om de buttons te laten staan of te verwijderen. Wil je ze niet, dan selecteer je de buttons en klik je op delete.
Waar is de naam en omschrijving van de Social media functie voor bedoeld?
De naam die je opgeeft bij de Social media functie, zie je terug in je mailingrapportage in Spotler. Geef hier een herkenbare naam voor jezelf op. Je ontvangers zien deze naam niet. De omschrijving wordt geprefilled bij het plaatsen van een tweet/update of bij een WhatsApp bericht. Dit is dus wel zichtbaar voor de ontvanger.