Hoe creëer ik een huisstijl in de berichten editor?

Klik boven in de berichten editor op het volgende icoon om een huisstijl te creëren: 

Selectie_Huisstijl.png

Er opent een nieuw scherm:
Huisstijl aanmaken.png

In dit scherm kun je een nieuwe huisstijl aanmaken. Heb je al meerdere huisstijlen gemaakt, dan zie je deze hier ook terug.

Een nieuwe huisstijl aanmaken

Geef eerst een naam op aan de huisstijl en klik dan op de button + Aanmaken. Er opent een scherm met instellingen:

Huisstijl_instellingen.png

In dit scherm heb je de volgende instellingen:

Huisstijl toepassen

Wanneer je een huisstijl hebt aangemaakt en je wilt deze gebruiken in je bericht dan moet je deze eerst bijwerken in je bericht. Dit doe je bij de tab Algemeen. Selecteer de huisstijl en klik vervolgens op Huisstijl bijwerken. 

 

Huisstijl bijwerken.png

Gegevens

In dit scherm stel je o.a. de adresgegevens en website url in.
Gegevens.png
Deze gegevens worden zichtbaar wanneer je in jouw template "place holders" hebt. De "place holders" worden gevuld vanuit deze gegevens. Place holders kunnen we voor jou toevoegen. Bij de standaard templates in de template bibliotheek zijn al place holders toegepast.

Het voordeel hiervan is; wanneer je gegevens wijzigen je dit niet in elk template hoeft aan te passen, maar vanuit deze gegevens automatisch wordt aangepast. 

Afbeeldingen

In het scherm van afbeeldingen upload je jouw logo in verschillende varianten. 

Afbeeldingen.png

Klik op de button + Slepen of uploaden om een afbeelding te uploaden. Je kunt een afbeelding kiezen uit de module Afbeeldingen of een nieuwe variant uploaden. De afbeeldingen van het logo worden zichtbaar wanneer je in jouw template "place holders" hebt. De "place holders" worden gevuld met de logo's die je hier hebt geüpload. Place holders kunnen we voor jou toevoegen. Bij de standaard templates in de template bibliotheek zijn al place holders toegepast.

Het voordeel hiervan is; wanneer je logo's wijzigt je dit niet in elk template hoeft aan te passen, maar vanuit deze gegevens automatisch wordt aangepast. Bij de standaard templates in de template bibliotheek zijn ook place holders geplaatst.

Kleuren

Voeg je basis kleuren en ondersteunende kleuren toe via dit scherm. 

Kleuren.png
Klik op het plus-icoon om kleuren toe te voegen. Je kunt de color picker gebruiken of een kleurcode toepassen. 
Kleuren toevoegen.png
Het voordeel van kleuren toevoegen in de huisstijl is dat je ze eenvoudiger kunt selecteren wanneer je een color picker gebruikt binnen de editor. Je ziet de kleuren terug onder de color picker.
Base colors.png

Typografie

In dit scherm definieer je de typografie voor paragraaf tekst en de headers. 

Typografie.png

Op deze manier hoef je niet per tekst element de kleur en het lettertype in te stellen. Met de optie + Klik om lettertype toe te voegen is het mogelijk Google fonts te gebruiken.  Google fonts.png 
Het is nu ook mogelijk om Adobe Fonts toe te voegen aan de huisstijl manager, als je een Adobe Creative Cloud abonnement hebt. Voor meer informatie hierover, zie het artikel Hoe gebruik ik Adobe Fonts in de huisstijl manager?

Gebruik ook een fallback lettertype

Wanneer je een custom font zoals een Adobe Font of Google Font instelt als lettertype, krijg je vanzelf de mogelijkheid om een fallback mee te geven. Dit is handig voor wanneer het font niet wordt ondersteund bij de ontvanger. Deze krijg dan het door jou gekozen fallback lettertype te zien, in plaats van een willekeurig serif of sans-serif lettertype.

2024-03-11_14h02_31.png

Buttons

Creëer buttons die je eenvoudig kunt toevoegen aan je bericht. Het is mogelijk om meerdere varianten op te stellen. Je hoeft met deze optie niet telkens de style handmatig aan te passen van je button, maar je kunt eenvoudig de variant selecteren die je wilt gebruiken. 
Buttons.png

Klik op + Aanmaken om een button te maken. Er opent een pop-up waar je een button kunt stylen. 
Button toevoegen.png

Klik op Opslaan wanneer je tevreden bent een de button wilt toevoegen. 

Button bewerken, verwijderen, dupliceren

Wil je een button bewerken, verwijderen of dupliceren? Klik dan op het pijltje om het menu te openen.
Button_menu.png

Button toevoegen op je canvas

Om een button vanuit je huisstijl toe te voegen op het canvas, pas je eerst de huisstijl toe in de berichten editor. 

Vervolgens zie je bij het element button de kop Custom button. Hieronder zie je de opties die je hebt ingesteld bij de huisstijl. Wanneer je een optie selecteer wordt meteen de style toegepast op de button.Custom button.png

Sociale kanalen

De vormgeving van je sociale kanalen beheer je hier. 

Sociale kanalen.png

Selecteer een icoon stijl en klik vervolgens op + Aanmaken.
Icoon stijl.png

Vervolgens zie je de opties van de sociale kanalen. Selecteer een sociaal kanaal en voer de gegevens in. Dit doe je voor elk sociaal kanaal waar je actief op bent.
Selecteer sociaal kanaal.png

Zodra je huisstijl is afgerond en opgeslagen, staat deze in het overzicht. Per huisstijlset zie je een dropdown button met een pijl naar beneden. Met het dropdown-menu is het mogelijk om een huisstijl te bewerken of te verwijderen. 

Ook kun je een huisstijl als standaard instellen in dit dropdown-menu. Hiermee zorg je ervoor dat deze huisstijl standaard wordt ingeladen bij het aanmaken van een nieuw bericht.2024-02-08_14h42_50.png