Wat is het verschil tussen een Sectie, Rij en een Element?

Een bericht is opgebouwd uit meerdere contentblokken. Een contentblok bestaat uit drie niveaus:

 1. Niveau 1: Sectie
 2. Niveau 2: Rij
 3. Niveau 3: Element

Hieronder staat een visuele weergave van twee contentblokken bestaande uit deze niveaus. Binnen een sectie vind je rijen, waarbinnen elementen staan:

VisualNL1.1.jpg

Als je een nieuw contentblok maakt, sleep je eerst een sectie in, waarna je bijpassende rij(en) daarin sleept (bijvoorbeeld een rij met meerdere kolommen) en als laatste sleep je één of meerdere elementen in. In de berichten editor vind je de niveaus op de volgende plekken:

VisualNL3.png

Wisselen van niveau

Heb je een contentblok volledig opgebouwd maar wil je achteraf nog iets bewerken? Via het navigatiemenu spring je gemakkelijk van het element, naar de rij en naar de sectie:

VisualNL4.png

Volgorde zoals in het screenshot getoond: Sectie > Rij > Element (in dit voorbeeld een afbeelding)

Eigenschappen per niveau

Niveau 1 - Sectie

 • Je start altijd met een sectie. Secties vind je in het linkermenu onder Structuren.
 • Als je een sectie invoegt, bevat deze sectie automatisch een 1-koloms rij. Indien gewenst kan je deze rij wijzigen, verwijderen of extra rijen toevoegen.
 • Het is mogelijk om een sectie op te slaan als contentblok. Alle rijen en elementen binnen deze sectie worden automatisch mee opgeslagen. Je sleept een opgeslagen sectie opnieuw in via het linkermenu onder Content.
  Visual6NL.png
 • Een sectie loopt over de volledige breedte van je scherm. Als je een achtergrondafbeelding of -kleur instelt op de sectie, wordt deze dus volledig schermvullend.

Niveau 2 - Rij

 • Een rij plaats je altijd binnen een sectie, je kan meerdere rijen in een sectie plaatsen. Rijen vind je in het linkermenu onder Structuren.
 • In een rij stel je in hoeveel kolommen deze rij heeft. Op desktop staan de kolommen naast elkaar, op mobiel onder elkaar.
 • Een rij is even breed als je bericht (600, 800 of 900 pixels). Als je een achtergrondafbeelding of -kleur instelt op de rij, wordt dus enkel dit deel gevuld.

Niveau 3 - Element

 • Plaats een element in een rij om content in je bericht in te voegen. Zoals tekst, een afbeelding of een productblok. De beschikbare opties vind je in het linkermenu onder Elementen.
 • Het is mogelijk om meerdere elementen binnen één rij toe te voegen.

Voorbeeld contentblok

Nadat je de structuur van het contentblok hebt bepaald aan de hand van de sectie, rijen en elementen, ga je jouw content plaatsen. Hieronder zie je een voorbeeld hiervan. Toch niet tevreden met de opbouw? Dit is gemakkelijk achteraf opnieuw te verslepen.

visual5NL.jpg

Interessante links