Structuren

Aan de linkerzijde van de editor heb je verschillende onderdelen, waaronder Structuren. Met deze onderdelen bepaal je de structuur van je bericht. 

Klik je op Structuren, dan zie je het volgende:

Structuren.png

 • Rijen: Met een rij geef je de opbouw aan van een artikel blok en kan uit meerdere kolommen bestaan. In een rij plaats je elementen, zoals tekst en afbeelding. Een rij plaats je altijd in een sectie.

  Rij.png

 • Secties: een sectie is een gedeelte van je bericht waar je rijen in plaatst. Wil je verschillende artikel blokken opmaken en opslaan dan gebruik je per artikel blok een sectie. 

Sectie.png

Rijen

Een rij kan meerdere kolommen bevatten. Je hebt de volgende opties:

Rijen.png

De breedte van de kolommen zijn nog afzonderlijk in te stellen. Stel je kiest voor een rij op je canvas bestaande uit twee kolommen, dan ziet dit er als volgt uit:

Afbeelding_Rij.png

Deze kolommen vul je met elementen. Een voorbeeld:
Afbeelding_rij_visueel.png

Selecteer je een rij op het canvas, dan zie je de volgende opties verschijnen:
Opties_rij_canvas.png

Functie Uitleg
Rij_opties_canvas_03.jpg Verplaatsen
Sleep met je muis de rij op de gewenste plek.
Rij_opties_canvas_05.jpg Dupliceren
Met de functie dupliceren kun je eenvoudig een nieuwe variant van je rij maken.
Rij_opties_canvas_07.jpg Verwijderen
Hiermee verwijder je een volledige rij inclusief alle elementen.
3 Wissel van element naar rij naar sectie
Klik op het linker icoon en je wisselt van element > rij > sectie.

Desktop

Selecteer je een rij, dan zie je aan de linkerkant opties verschijnen voor het instellen van een rij.

Instellingen_rij.png

Rij inhoud

 • Kolommen: je ziet het aantal kolommen en dit aantal kun je verhogen door middel van het plusje. Daaronder heb je de optie om kolommen te wisselen door ze naar een andere positie te verslepen met je muis. Daarnaast kan je de breedte aanpassen, kolommen verwijderen en op slot zetten. Heb je aanpassingen gedaan op de breedte van de kolommen, dan kun je dit resetten door de button Zelfde breedte te gebruiken.

  Kolommen.png

 • Kolomafstand: met de kolomafstand bepaal je de afstand tussen de kolommen. Een kolom zonder afstand ziet er als volgt uit:

  Geen_kolomafstand.png


  Een voorbeeld van een kolomafstand van 20:

  Kolomafstand_20.png

 • Gebruik dezelfde styling: maak je gebruik van meerdere kolommen? Dan kan deze optie handig zijn. Je hoeft maar één kolom te stijlen en standaard wordt dezelfde styling toegepast op de andere kolommen.

Kolom stijl

 • Achtergrondkleur: de achtergrondkleur kun je afzonderlijk per kolom instellen. Standaard is deze wit, maar met kleurcodes of de color picker is het mogelijk een andere kleur te kiezen.
 • Achtergrondafbeelding inschakelen: het is mogelijk om een achtergrondafbeelding te plaatsen in je kolom. Deze afbeelding wordt getoond achter de elementen die je in je kolom plaatst.
 • Padding: ruimte rondom je kolommen. Het is mogelijk om dit boven, onder, links en rechts toe te passen. Standaard is een padding van 0 ingesteld voor alle kanten.
 • Radius hoeken: met de radius geef je aan hoe rond de hoeken moeten zijn. De hoeken van een kolom zijn pas zichtbaar wanneer je een achtergrondkleur toepast. Een voorbeeld:

  Radius_kolom.png

 • Randstijl: geef je kolom een omlijning. Je hebt de keuze uit geen, vast, gestippeld en gestreept. Een voorbeeld van gestreept:

  Voorbeeld_randstijl.png

Rijstijl

 • Achtergrondkleur: de achtergrondkleur van een rij. Het is mogelijk om een kolom een andere kleur te geven dan een rij. Een voorbeeld waarbij de achtergrondkleur van de rij geel is en de achtergrond kleur van de kolom blauw:

  Rijstijl_achtergrondkleur.png

 • Achtergrondafbeelding inschakelen: op rij niveau kun een achtergrondafbeelding plaatsen. De kolommen en elementen vallen hier over heen.
 • Uitlijning: standaard is deze gecentreerd net als de rest van het bericht, maar dit is naar wens aan te passen.
 • Padding: ruimte rondom je rij. Het is mogelijk om dit boven, onder, links en rechts toe te passen. Standaard is een padding van 10 ingesteld voor alle kanten.
 • Radius hoeken: met de radius geef je aan hoe rond de hoeken moeten zijn. De hoeken van een rij zijn pas zichtbaar wanneer je een achtergrondkleur toepast. Een voorbeeld:
 • Randstijl: geef je rij een omlijning. Je hebt de keuze uit geen, vast, gestippeld en gestreept. Een voorbeeld van gestreept:

  Rijstijl_Rij.png

Mobiel

Op mobiel is het mogelijk de padding te wijzigen, de kolomafstand en de volgorde van kolommen. 

Instellingen

Je hebt extra weergave opties op basis van een rij:

Extra_Instellingen_rij.png

 • Condities: is de content zichtbaar voor iedereen? Of wil je dit alleen tonen aan een specifieke selectie? Heb je het product Mail+ Professional, dan kan je content tonen op basis van interesses. Weten hoe je interessevelden toevoegt in jouw account? Lees het artikel: Interessevelden aanmaken.

  Heb je eCommerce, B2B of Automation? Dan is het mogelijk om content te tonen op basis van een dynamische lijst. 

  Klik je op Selecteer, dan verschijnt er een pop-up met jouw dynamische lijsten:

  Instellingen_dynamisch_blok.png


  Selecteer de gewenste lijst of interesse en klik op Ok. Je ziet nu linksboven bij de rij een icoon verschijnen:

  Dynamischecontent_rij.png


  Aan de linkerkant bij de instellingen zie je de doelgroep of interesse.

  Doelgroep.png • A/B instellingen: wil je een A/B test uitvoeren? Selecteer het stuk content en geef aan of het Versie A of Versie B is. Je ziet aan de linker bovenzijde van de rij de versie verschijnen.

  Versie_A.png


  Meer weten over A/B testen? Lees het artikel: Introductie: Automatische A/B test.
 • Bewerken blok: je kunt er voor zorgen dat je blokken gesloten maakt. Dit houdt in dat alleen jij dit kan bewerken en een andere gebruiker niet. Dit kan interessant zijn, wanneer je zelf een template bouwt en bijvoorbeeld niet wilt dat servicelinks zoals afmelden te bewerken of te verwijderen zijn.

Secties

Wanneer je start met een bericht vanuit een leeg canvas, dan bestaat deze uit minimaal één sectie. Het is mogelijk om je bericht op te bouwen uit meerdere secties.

Selecteer je een sectie op het canvas, dan zie je de volgende opties verschijnen naast je sectie:

Functie Uitleg
Rij_opties_canvas_03.jpg Verplaatsen
Sleep met je muis de sectie op de gewenste plek.
Rij_opties_canvas_05.jpg Dupliceren
Met de functie dupliceren kun je eenvoudig een nieuwe variant van je sectie maken.
Sectie_A_03.jpg Layout wisselen
Wissel van blok binnen je sectie. Selecteer de gewenste layout voor het blok. Bijvoorbeeld een afbeelding boven je tekst in plaats van naast je tekst. De content blijft behouden alleen de layout wijzigt.
Sectie_A_04.jpg Opslaan als blok
Heb je een blok gemaakt die je wilt hergebruiken voor je volgende berichten? Sla dan de sectie op als blok. 
Rij_opties_canvas_07.jpg Verwijderen
Hiermee verwijder je een volledige volledige inclusief alle rijen en elementen.

Wanneer gebruik je meerdere secties?

Er zijn een paar redenen wanneer het handig is om je bericht op te bouwen met meerdere secties:

 • Met een sectie is het mogelijk om een artikel blok te creëren en deze op te slaan. Zo kun je het blok voor volgende berichten hergebruiken. Wanneer je flexibel wilt zijn dan is het handig om voor elk artikel wat je maakt en wilt opslaan als blok, een aparte sectie te maken. 
 • Jij, je collega of partner heeft content blokken ontwikkelt voor jou. Wanneer je deze wilt toevoegen aan je bericht, dan plaats je eerst een sectie in je bericht. Vervolgens selecteer je het blok bij Content. 

Instellingen Sectie

Desktop

Selecteer je een sectie, dan zie je aan de linkerkant opties verschijnen voor het instellen van een sectie.

Instellingen_Sectie.png

 • Achtergrondkleur: een achtergrondkleur is in te stellen op sectie-niveau. Het verschil met een achtergrondkleur bij algemene instellingen is dat deze achtergrondkleur voor je volledige bericht geldt, tenzij je dus anders bij een sectie aangeeft. Een voorbeeld: achtergrondkleur algemeen oranje, achtergrondkleur sectie blauw, achtergrondkleur rij wit:

  Achtergrondkleur_Sectie.png

   
 • Achtergrondafbeelding inschakelen: in plaats van een achtergrondkleur is het ook mogelijk om een achtergrondafbeelding te tonen.
 • Uitlijning: standaard is de uitlijning gecentreerd net als de rest van het bericht, maar je kunt dit aanpassen.
 • Randstijl: geef je sectie een omlijning. Je hebt de keuze uit geen, vast, gestippeld en gestreept. Een voorbeeld van gestreept:

  Randstijl_Sectie.png

Mobiel

 

Instellingen

Deze instellingen komen overeen met de instellingen bij de rij. Het enige verschil is dat je deze instellingen toepast op een gehele sectie. Dit kan efficiënter werken als je gegroepeerd wilt a/b testen of een conditie wilt gebruiken. 

Extra_Instellingen_rij.png

 • Condities: is de content zichtbaar voor iedereen? Of wil je dit alleen tonen aan een specifieke selectie? Heb je het product Mail+ Professional, dan kan je content tonen op basis van interesses. Weten hoe je interessevelden toevoegt in jouw account? Lees het artikel: Interessevelden aanmaken.

  Heb je eCommerce, B2B of Automation? Dan is het mogelijk om content te tonen op basis van een dynamische lijst. 

  Klik je op Selecteer, dan verschijnt er een pop-up met jouw dynamische lijsten:

  Instellingen_dynamisch_blok.png


  Selecteer de gewenste lijst of interesse en klik op Ok. Je ziet nu linksboven bij de sectie een icoon verschijnen:

  Conditie_Sectie.png


  Aan de linkerkant bij de instellingen zie je de doelgroep of interesse.

  Doelgroep.png • A/B instellingen: wil je een A/B test uitvoeren? Selecteer het stuk content en geef aan of het Versie A of Versie B is. Je ziet aan de linker bovenzijde van de sectie de versie verschijnen.

  Conditie_Sectie.png


  Meer weten over A/B testen? Lees het artikel: Introductie: Automatische A/B test.
 • Bewerken blok: je kunt er voor zorgen dat je blokken gesloten maakt. Dit houdt in dat alleen jij dit kan bewerken en een andere gebruiker niet. Dit kan interessant zijn, wanneer je zelf een template bouwt en bijvoorbeeld niet wilt dat servicelinks zoals afmelden te bewerken of te verwijderen zijn.