Hoe kan ik een geanimeerde gif importeren?

Je hebt een geanimeerde gif en deze wil je in je nieuwsbrief plaatsen. Dit is mogelijk in Spotler en werkt hetzelfde als het importeren van ieder ander afbeeldingsformaat. Het is alleen niet mogelijk een geanimeerde gif te bewerken binnen Spotler.

soumaya_bordzijkant_lightbubl.png De belangrijkste boodschap in je eerste frame
Houdt er rekening mee dat een geanimeerde gif niet overal goed getoond wordt. In oudere versies van Outlook wordt bijvoorbeeld alleen het eerste frame getoond. Zorg er daarom voor dat je eerste frame de belangrijkste boodschap bevat.

Wanneer maak ik gebruik van een geanimeerde GIF?

Het gebruik van een geanimeerde gif in e-mail levert vaak hogere klikratio's op. Dit komt omdat het de aandacht van de lezer trekt. Pas het bijvoorbeeld toe om verschillende foto's van een product achter elkaar te tonen. Een gif afbeelding maak je in een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop.

Hieronder zie je een voorbeeld mail van IXXI.

IXXI_feestdagen3.png

Ze maakten van de eerste afbeelding een geanimeerde GIF:

IXXI_Feestdagen1.gif

Geanimeerde gif in plaats van video

Veel organisaties kiezen ervoor om een deel van de video te tonen in de mail, als alternatief voor het afspelen van een video. Neem dan een aantal frames op in de afbeelding met een play-button eroverheen. Link deze afbeelding naar de landingspagina met de video er op. Er zijn online veel Youtube-to-gif tools te vinden en Vimeo biedt deze functie in de tool zelf aan.