Hoe voeg ik personalisatie toe?

Je wilt je boodschap persoonlijker maken. Dat is mogelijk met personalisatievelden. Personalisatie voeg je toe met het volgende icoon: {p}. De functie personalisatie vind je terug bij:

 • De onderwerpregel en snippet van je bericht.

 • In de editor van module Berichten en module Webpagina’s.

Alle velden in Spotler zijn bruikbaar. Denk bijvoorbeeld aan “Voornaam”. Gebruik dit gegeven voor een aanhef, bijvoorbeeld “Beste {Voornaam}”. 

Personalisatie in een bericht

Je kunt personalisatie op verschillende manieren toepassen in je bericht:

 1. Persoonlijke informatie:
  Het is mogelijk om persoonlijke informatie te tonen in een bericht of notificatie zoals; interesses, telefoonnummer bedrijfsnaam, accountmanager, klantnummer, etc.
 2. Aanhef:
  Afhankelijk wat jouw communicatiestijl is kun je daarop je aanhef aanpassen. Is jouw stijl informeel? Dan kies je personalisatieveld en vervolgens {Voornaam}.

  Is jouw organisatie van de formele communicatiestijl, dan kun je kiezen bij Type voor Aanhef en vervolgens Formeel.

  Spotler maakt dan automatisch de combinatie van Geslacht (heer/mevrouw), Tussenvoegsel en Achternaam. Er komt dan bijvoorbeeld te staan "Geachte mevrouw van Dijk". Zou je dit los doen als personalisatievelden, dan krijg je lege ruimtes op de plekken wanneer informatie niet bekend is of er niet is (stel iemand heeft geen tussenvoegsel).
Iris_bord_onder_bullhorn.png

Denk na over een alternatieve waarde
Je e-mail wordt krachtiger als je personalisatie toepast. Maar je kan ook de plank mis slaan. Wanneer je iemand wilt aanspreken op zijn of haar voornaam, maar je hebt niet van al je contacten een voornaam, dan staat er "Beste, ". Dat maakt het nog onpersoonlijker dan wanneer je geen personalisatie toepast.

Heb je dus niet van iedereen een voornaam, vul dan ook een alternatieve waarde in bij de pop-up. Denk aan "nieuwsbrieflezer", "relatie" of "klant". 

Pas je de personalisatievelden toe om persoonlijke informatie te tonen? Dan kun je bijvoorbeeld als alternatieve waarde neerzetten "informatie onbekend".

Buitenlandse aanhef

Standaard is het personalisatie veld Aanhef in het Nederlands. Maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om een standaard Engelse, Franse of Duitse aanhef toe te passen. Wil je dit ook in je account? Neem dan even contact op met onze Support afdeling.

Omar_Letop.png