Hoe plaats ik een afbeelding in mijn bericht?

Een afbeelding plaatsen of vervangen werkt net iets anders dan in de oude berichten editor, dus je vindt hier voor iedere werkwijze een uitleg: 

Een afbeelding plaatsen in de berichten editor

Een afbeelding vervangen in de berichten editor

Een afbeelding vervangen in een bericht in de oude editor of op een webpagina 

Een afbeelding plaatsen in de berichten editor

De berichten editor werkt middels drag and drop. Je kunt via de tab Elementen een afbeelding in je bericht slepen. Het stappenplan voor het plaatsen van een afbeelding in je bericht vind je hieronder: 

  1. Ga naar de tab Elementen in het linkermenu. 
  2. Sleep het blokje Afbeelding naar de plaats waar je de afbeelding wilt hebben in je bericht.

   Afbeelding plaatsen 1.png

  3. Klik op de lege afbeelding zodat er een nieuw menu verschijnt aan de linkerzijde. Klik vervolgens op Selecteer in het linkermenu.  

   Afbeelding selecteren.png

  4. Er opent nu een menu om een afbeelding te kiezen. Allereerst zie je de afbeeldingen die je eerder hebt geüpload in de module Afbeeldingen. Verder kun je ook direct een Afbeelding uploaden, of een Externe afbeelding gebruiken door middel van een URL-link, of een afbeelding gebruiken vanuit de Voorbeeld bibliotheek

   Afbeelding kiezen.pngWanneer je een afbeelding plaatst wordt deze automatisch geschaald, zodat deze netjes in je artikel past. Dit gebeurt op basis van de breedte van de afbeelding die je vervangt. De hoogte wordt automatisch meegeschaald, zodat je afbeelding in verhouding blijft. Kies de gewenste afbeelding en klik op OK. De afbeelding is nu in je bericht geplaatst.Afbeelding in bericht.png

Nadat de afbeelding is geplaatst heb je nog de mogelijkheid om deze te personaliseren of te bewerken. Klik op de afbeelding vanuit je bericht, in het linkermenu verschijnen bij de afbeelding nu twee knoppen. De linker knop is voor het personaliseren van de afbeelding, de rechter knop voor het bewerken.

Afbeelding personaliseren en bewerken.png

Een afbeelding vervangen in de berichten editor

Een afbeelding vervangen in je bericht werkt vrijwel hetzelfde als het plaatsen van een nieuwe afbeelding. Je selecteert de huidige afbeelding die je wilt vervangen. Vervolgens klik je in bovenin het linkermenu op Selecteer. Hier kies je een nieuwe afbeelding, upload je een nieuwe afbeelding, of gebruik je een externe afbeelding of één uit de voorbeeld bibliotheek. Kies de gewenste afbeelding en klik op OK.

Een afbeelding vervangen in een bericht in de oude berichten editor of op een webpagina

Een afbeelding vervangen in je bericht doe je door huidige afbeelding te selecteren. Je ziet vervolgens een menu verschijnen onder de afbeelding.

Pop-up_bewerken.png

Met dit menu kun je:

Waarschuwing.jpg Afbeelding vervangen
Wanneer je een afbeelding vervangt in je contentblok selecteer dan altijd met je cursor de afbeelding die je wilt vervangen. Verwijder dus niet van te voren de te vervangen afbeelding!

Is de afbeelding geselecteerd dan verschijnt het menu met vier opties die we verder in dit artikel omschrijven. Met het eerste icoon selecteer je een nieuwe afbeelding. Op deze manier blijft je afbeelding netjes responsive reageren.

Afbeelding selecteren

Met het eerste icoon in het menu selecteer je een afbeelding:
Afbeelding_selecteren.png

Het volgende pop-up venster verschijnt:

Selecteer_een_afbeelding_pop-up.png

Je ziet een dropdown-menu bij het kopje Bron en je ziet een overzicht van je eerder geüploade afbeeldingen.

Met het dropdown-menu kun je:

Selecteer_een_afbeelding_uploaden.png

Wanneer je een afbeelding plaatst wordt deze automatisch geschaald, zodat deze netjes in je artikel past. Dit gebeurt op basis van de breedte van de afbeelding die je vervangt. De hoogte wordt automatisch meegeschaald, zodat je afbeelding in verhouding blijft.  Het is niet nodig om je afbeelding van te voren dus op de juiste breedte te snijden. Stel in je nieuwsbrief is een afbeelding van 300px breed nodig, upload dan een afbeelding van 600px. Zo zien je afbeeldingen op mobiel er ook netjes uit als ze iets worden uitvergroot. Lees er meer over in het artikel: Waarom worden mijn afbeeldingen in de nieuwsbrief vaag op mobiel?

Uploaden afbeelding

Het volgende venster verschijnt nadat je op Afbeelding uploaden hebt geklikt:

Uploadvenster.png

Net als wat je gewend bent in de module Afbeeldingen kun je een afbeelding uploaden door een afbeelding te slepen naar het uploadvenster of klik in het uploadvenster en blader naar de locatie waar je afbeelding staat. Klik vervolgens op Ok.

Externe afbeelding

Het kan zijn dat je een afbeelding op een externe locatie hebt staan die je wilt gebruiken. Klik je op de optie Externe afbeelding dan verschijnt het volgende pop-up venster:

Externe_afbeelding.png

Geef de url van de externe locatie op van de afbeelding en klik op Ok.

Afbeelding uploaden

Met het tweede icoon in het menu upload je direct een afbeelding:

Afbeelding_uploaden.png

Je krijgt hetzelfde uploadvenster als wat je gewend bent van de module Afbeeldingen.

Uploadvenster.png

Upload een afbeelding door deze in het uploadvenster te verslepen of klik in het uploadvenster om te bladeren naar de locatie waar de afbeelding staat.

Afbeelding bewerken 

Met het derde icoon in het menu bewerk je vanuit je bericht direct je afbeelding in de editor van de module Afbeeldingen:

Afbeelding_bewerken.png

Dit ziet er als volgt uit:

Afbeeldingen_editor.png

Eigenschappen afbeeldingen

De eigenschappen van je afbeelding bekijk je met het laatste icoon in het menu:

Afbeelding_eigenschappen.png

Er opent een pop-up venster met de eigenschappen.

Eigenschappen_afbeelding.png

Je kan hier o.a. de formaten aanpassen van de afbeelding, maar ook een Alt-tekst meegeven. Een Alt-tekst wordt vaak vergeten, maar is wel belangrijk. Beschrijf je afbeelding altijd kort. Deze beschrijving of ALT-tekst wordt getoond als de afbeelding niet automatisch wordt ingeladen zodra je lezers je nieuwsbrief ontvangen.