Stap 4: Nieuwsbrief testen

Je bericht staat klaar in de module Berichten. Voordat je de nieuwsbrief gaat versturen, raden wij aan om het bericht altijd uitvoerig te testen. Met twee handelingen zorg je ervoor dat je bericht optimaal wordt:

Bericht bekijken
Klik op Bekijken in het menu achter de desbetreffende nieuwsbrief.

Module_Berichten_dropdown.png

Via deze preview is het onder andere mogelijk om je bericht op verschillende schermen te checken (Desktop, mobiel, tablet). Ook kun je controleren of er een trackable link is toegevoegd aan je afbeeldingen, calls-to-action en/of kopjes. Dit doe je door de checkbox bij Toon trackable links aan te vinken.

Toon_trackablelinks.png

Testbericht versturen
Alleen een preview bekijken is niet voldoende. Test je bericht in je eigen inbox en die van je collega’s die betrokken zijn bij het testproces. Voeg jezelf en je collega’s eerst toe aan de testgroep. Het is aan te raden om adressen toe te voegen van verschillende e-mailprogramma’s, zoals Outlook, Gmail en Livemail. Op deze manier zie je in elk e-mailprogramma hoe je bericht eruit ziet. Lees hier hoe je contacten aan een testgroep kan toevoegen.

Vervolgens verstuur je een testbericht. Gebruik het dropdown-menu achter je bericht in het Overzicht van de module Berichten en klik op Testen.

Module_Berichten_dropdown.png

Er zijn twee opties zichtbaar:

  • Testgroep
  • Losse ontvanger

Module_Berichten_Bericht_testen.png

Voor een grondige test gebruik je de Testgroep. Spotler herkent contacten van de testgroep, dus mocht je personalisatie gebruikt hebben en servicepagina’s (profiel wijzigen en afmelden) willen testen, dan kun je checken of dit naar behoren werkt. Bij een Losse ontvanger zijn dit soort checks niet mogelijk.

Soumaya_bordzijkant_bril.png Welke punten moet ik controleren voordat ik mijn mailing stuur?
Als je een succesvolle mailing wilt versturen, is het belangrijk dat je eventuele fouten voorkomt. Gebruik onze checklist als leidraad voor het testen van je mailing of campagne.

Checklist bekijken

Status wijzigen

Helemaal uitgetest en alle wijzigingen doorgevoerd? Verander de status van het bericht naar Definitief, zodat hij klaar staat voor verzending. Zet je de status van het bericht niet op Definitief? Dan zal deze niet te selecteren zijn in de module Mailings. Hierdoor voorkomt Spotler dat je per ongeluk berichten verstuurt die nog niet af zijn.

Je zet de status op definitief door op het dropdown-menu achter je bericht te klikken.

Module_Berichten_dropdown.png

Klik vervolgens op Status wijzigen. Er verschijnt een pop-up:

Module_Berichten_statuswijzigen.png

Selecteer de status definitief en klik op Ok.