Stap 5: Doelgroep voorbereiden

In de vijfde stap ga je aan de slag met de doelgroep van je nieuwsbrief. Dit doe je in de module Lijsten. Dit is de plek waar je contacten importeert, bewerkt, beheert en dynamische lijsten (doelgroepfilters) aanmaakt. Voor het importeren van je contacten heb je uiteraard eerst een contactenbestand nodig. Een uitgebreide uitleg over hoe je deze kunt opbouwen is te vinden in de beschrijving van module Lijsten bij Bestand voorbereiden.

In Spotler is het mogelijk om zowel handmatig contacten toe te voegen als een compleet bestand te importeren. Dat laatste is natuurlijk efficiënter voor een grote groep contacten.
In de module Lijsten zie je de tab Import. Klik op de tab.

Module_Lijsten_Imports.png

Klik op de gele button Nieuwe import en er start een stappenplan. Doorloop dit stappenplan om het bestand te importeren.

Als de import is afgerond zijn de contacten belandt op de “grote hoop” in het overzicht Contacten. Maak een dynamische lijst aan op basis van demografische, geografische en profielgegevens (mits je deze gegevens hebt verzameld en geïmporteerd). Klik hiervoor op de button Lijst maken in het overzicht van Dynamische lijsten.

Module_Lijsten_Overzicht.png

Deze lijst gebruik je straks als doelgroep voor je nieuwsbrief. Lees meer over de details van de stappen en hoe je een dynamische lijst aanmaakt in de omschrijving van module Lijsten.