Overzicht Afbeeldingen

In het Overzicht van de module Afbeeldingen kun je afbeeldingen bekijken, bewerken en uploaden.

Aan de slag

Klik op Overzicht en beweeg je muis over het scherm. Je ziet dan telkens het ronde symbooltje met pijl oplichten waarmee je het dropdown-menu opent.  Je kunt dit menu ook openen met je rechtermuisknop. Wanneer je met je muis beweegt over de miniatuur van de afbeelding, dan wordt de afbeelding vergroot getoond.

Het scherm van het Overzicht ziet er als volgt uit:

Afbeeldingen2024.png

Vanuit dit scherm kun je:

Zoeken naar specifieke afbeeldingen
Door middel van de zoekbalk met daarin Filter, zoek je op naam naar specifieke afbeeldingen die staan opgeslagen in jouw Mail+ account. 

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik mappen door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op de ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en afbeeldingen.

Afbeeldingen beheren en bewerken
Beheer en bewerk bestaande afbeeldingen via het bewerkingsmenu dat je opent door op het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en afbeeldingen.

Meerdere afbeeldingen selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere afbeeldingen door voor de naam van de afbeeldingen een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van afbeeldingen opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde afbeeldingen staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

Module_Afbeeldingen_Overzicht_meerdereselecties.gif

 

Marlies_bordomhoog_lightbulb.png Herschikken kolommen Naam, Upload datum, Grootte, Wijzigingsdatum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen in het scherm Overzicht. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam, Upload datum, Grootte en Wijzigingsdatum. Hiermee kun je je afbeeldingen alfabetiseren, sorteren op grootte of de nieuwste of juist oudste afbeeldingen bovenaan het scherm plaatsen.

 

Gebruik directe dropdown-menu’s  

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor afbeeldingen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je afbeeldingen.
  3. Het dropdown-menu voor afbeeldingen komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere afbeeldingen.

De menu’s zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Module_Afbeeldingen_Overzicht_dropdownmenu.png

Menu_selectie.jpg

 

Bewerkingsmenu's voor mappen en afbeeldingen

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen

Naam wijzigen Wijzig de naam van de map.
Archiveren Verplaats je afbeeldingenmap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je map met afbeeldingen.

 

Uitleg van de functies in het bewerkingmenu Afbeeldingen

Naam wijzigen Wijzig de naam van de afbeelding
Archiveren Verplaats je afbeeldingen naar Archief.
Verwijderen Verwijder je afbeelding.
Bewerken Open de editor om je afbeelding te wijzigen. Je kunt o.a. het formaat wijzigen en de afbeelding spiegelen. Hulp nodig? Ga naar Editor Afbeeldingen.
Bekijken Open het scherm Bekijken. Je afbeelding wordt weergeven. Aan de linkerkant zie je de eigenschappen van de afbeelding, zoals de formaten van de afbeelding.
Dupliceren Kopieer je bericht.
Verplaatsen Verplaats je bericht naar een afbeeldingmap.

 

Maurice_bordrechts_lightbulb.png Weergave wijzigen
Standaard wordt het overzicht getoond in een tabelvorm. Maar je kunt er ook voor kiezen dat je het overzicht in een visuele weergave ziet. Dit wordt een grid view genoemd. Als je deze visuele weergave handiger vindt, klik dan rechts boven op het volgende icoon:
Gridview_button.jpg

 

Gearchiveerde afbeeldingen bewerken
Alleen de afbeeldingen in het overzicht kun je bewerken. Afbeeldingen in het archief moeten voor gebruik eerst teruggeplaatst worden in het overzicht.
Iris_bord_onder_bullhorn.png