Nieuw bericht

Na een klik op de gele button Nieuw bericht start je een stappenplan voor het opstellen van een bericht.

Aan de slag

Zodra je geklikt hebt op Nieuw bericht, zie je het volgende stappenplan:

Stap1_Eigenschappen.png

Het stappenplan bestaat uit de volgende vier stappen:

Stap 1 – Eigenschappen

Zodra je in het submenu Nieuwe bericht bent, kun je de eigenschappen van je bericht aangeven: naam van het bericht en type bericht.

Stap1_Eigenschappen.png

  • Geef een naam aan je bericht die de lading dekt. Bijvoorbeeld: Nieuwsbrief Prospects januari 2019. Dit is niet je onderwerpregel. De naam van je bericht is alleen voor intern gebruik.
  • Kies bij type bericht voor E-mail als je een mailing wilt versturen. Kies voor SMS als je een sms-bericht wilt sturen.

Het veld Auteur wordt geprefilled met je gebruikersnaam en het veld Aanmaakdatum wordt automatisch gevuld met de datum waarop je het bericht aanmaakt.

Stap 2 – Aflevering

Zodra je stap 1 hebt afgerond, kom je in het scherm bij stap 2 van het opstellen van je bericht. In stap 2 vul je de volgende inboxvelden van je bericht in: aan-veld, afzendernaam, onderwerpregel, snippet, domein en replyadres.

Stap2_Inboxvelden.png

Inboxveld Aan
Spotler vult het inboxveld Aan automatisch met het e-mailadres van de geadresseerde. Dit adres is immers voor de e-mailgeadresseerde bekend. Wil je liever de voornaam, de achternaam (of beide) van de geadresseerden gebruiken? Klik dan op het dropdownpijltje aan het einde van het inboxveld Aan.

Inboxveld Afzender
Spotler vult het inboxveld Afzender automatisch met de bedrijfsnaam waarop je Spotler-account is geactiveerd. Natuurlijk kun je dit aanpassen.

Soumaya_bordzijkant_bril.png Hoe scoor je met een afzendernaam?
Spotler heeft een handige checklist over afzendernamen. Wil je meer info over de lengte van afzendernamen, de bekendheid ervan, de volgorde bij meerdere namen en de relatie met het replyadres? Download dan de checklist Hoe scoor je met een afzendernaam?

Inboxveld Onderwerpregel

Tik in het inboxveld Onderwerpregel de onderwerpregel van je e-mailbericht in.

Onderwerpregel personaliseren
Druk op de button {P} naast het inboxveld Onderwerpregel. Je ziet dan een pop-upscherm met verschillende databasevelden. Kies een databaseveld waarmee je de onderwerpregel wilt personaliseren. Vergeet niet om een alternatieve waarde in te vullen.
Maurice_bordrechts_lightbulb.png

 

Iris_bord_onder_bril.png Hoe maak je onderwerpregels?
Spotler heeft een white paper geschreven over onderwerpregels. Laat je inspireren door 40 verschillende onderwerpregels, leer om basismotivatoren toe te passen, leer alles over de lengte van onderwerpregels, het gebruik van symbolen en nog veel meer. Download het white paper Hoe maak je geweldige onderwerpregels?

 

Symbool toevoegen aan je onderwerpregel
Druk op het smiley-icoon naast het inboxveld Onderwerpregel. Je ziet dan een pop-up scherm met verschillende symbolen. Klik op het gewenste symbool of zoek deze op via het zoekvenster.

We hebben een blog geschreven over het gebruik van symbolen in je onderwerpregel. Lees meer over het gebruik van symbolen in je onderwerpregel.

Marlies_bordomhoog_lightbulb.png

De optie Voeg A/B test toe
Bij de inboxvelden Afzender en Onderwerpregel kun je een A/B test toevoegen. Met een A/B test krijg je op eenvoudige wijze inzicht in de voorkeuren van je doelgroep.

Meer rendement met A/B-testen
Een A/B test is een ideale manier om e-mail marketing te optimaliseren. Maar wat is A/B testen precies en waar start je? En wanneer is je test succesvol? Meer weten? Download het white paper Meer rendement met A/B-testen.
Paul_liggend_bril.png

Inboxveld Snippet
Een snippet is de eerste (bovenste) tekst in je e-mail die de onderwerpregel versterkt of aanvult en ondersteunt in een betere open ratio. Het is een tweede soort onderwerpsregel. In je inbox wordt deze direct onder onderwerpsegel getoond.

Wanneer er geen snippet is toegepast, dan wordt op die plek de eerste regel tekst van je bericht. In veel gevallen is dit "Lees online". 


Een snippet hoort bij een krachtige mailing. Daarom is deze verplicht in te vullen, dan kun je hem ook niet vergeten.

A/B-testen is overigens ook mogelijk op de snippet. Dit doe je door op A/B-test toevoegen te klikken bij de onderwerpregel. Meer weten of A/B-testen? Lees dan het artikel Automatische A/B-test.

Inboxveld Domein
Heb je een eigen domeinnaam ingesteld bij Accountinstellingen? Je ziet dan in het inboxveld Domein de opgegeven domeinnaam. Ons advies: maak altijd gebruik van je eigen domeinnaam. Dit wekt vertrouwen bij je ontvangers omdat je domeinnaam in elke link getoond wordt.

Inboxveld Replyadres
Je replyadres is geprefilled. Wil je een ander replyadres gebruiken? Stel deze in bij Accountinstellingen. Via het dropdownpijltje aan het einde van het inboxveld Replyadres zie je alle ingestelde replyadressen.

Stap 3 – Bericht

Zodra je stap 2 hebt afgerond, kom je in het scherm bij stap 3 van het opstellen van je bericht. In stap 3 kun je je bericht bewerken of bekijken. Het scherm ziet er als volgt uit:

Stap3_Bericht.png

Vanuit dit scherm kun je:

  1. Een keuze maken uit het template waarin je je bericht wilt opmaken.
  2. Het ingeladen template van je bericht bekijken.
  3. Het ingeladen template van je bericht bewerken.

Kies een template

Heb je meerdere templates in je account? Selecteer dan met het dropdownpijltje aan het einde van het veld Template het template waarin je je bericht wilt opmaken. Doe dit voordat je begint aan het bericht.

Bericht bekijken

Klik op de button Bekijken. Je ziet nu hoe je bericht getoond wordt op een desktop, op een smartphone en op een tablet. Ook kun je een overlay van je trackable links bekijken. Handig om te checken of je alle links goed hebt staan.

Bericht bewerken

Klik op de blauwe button Bewerken en de editor verschijnt. Het scherm ziet er als volgt uit:

Editor_Berichten.png

Om het je gemakkelijk te maken, hoef je niet zelf een tekstversie op te maken. Spotler stuurt van elke HTML-versie van je mailing automatisch een tekstversie mee.

 

Werk je voor het eerst met de editor of heb je hulp nodig? Ga dan naar Editors Berichten.