Overzicht Berichten

In het menu Overzicht van de module Berichten kun je berichten bekijken, opstellen, bewerken, testen en je kunt de status van je berichten wijzigen.

Aan de slag

Beweeg in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Je kunt hiervoor ook je rechtermuisknop gebruiken.

Module_Berichten_Overzicht_dropdown.gif

Vanuit dit scherm kun je:

Mappen beheren en bewerken
Maak nieuwe mappen aan door te klikken op het plussymbool naast Mappen of herschik mappen door te klikken op het dubbele pijltjessymbool. Wil je bestaande mappen bewerken? Open het bewerkingsmenu door op de ronde symbooltje te klikken. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en berichten.

Berichten beheren en bewerken
Beheer en bewerk bestaande berichten via het bewerkingsmenu dat je opent door op het ronde symbooltje te klikken die oplicht aan de rechterkant van je scherm. Meer weten over de mogelijkheden van dit bewerkingsmenu? Ga naar Bewerkingsmenu’s voor mappen en berichten.

Meerdere berichten selecteren en verplaatsen
Selecteer meerdere berichten door voor de naam van de berichten een vinkje te zetten. In de rechterbovenhoek zie je een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van berichten opent. Naast deze button zie je het aantal geselecteerde berichten staan. Zodra je klikt op de button zie je het volgende bewerkingsmenu openklappen:

 

Module_Berichten_Overzicht_meerdereselecties.gif

Via de functie Verplaatsen kun je de geselecteerde berichten verplaatsen naar één van de bestaande mappen.

Marlies_bordomhoog_lightbulb.png Herschikken kolommen Naam, Type en Datum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam, Type en Datum. Hiermee kun je je berichten alfabetiseren en de nieuwste of juist de oudste berichten bovenaan het scherm plaatsen.

 

Bewerkingsmenu's voor mappen en berichten

In het Overzicht kun je drie verschillende dropdown-menu’s openen:

  1. Het dropdown-menu voor mappen door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.
  2. Het dropdown-menu voor berichten door te klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je muis beweegt over je berichten.
  3. Het dropdown-menu voor berichten komt ook rechtsboven tevoorschijn door de checkbox aan te vinken van meerdere berichten.

De menu's zien er als volgt uit:

Nieuwe_map.png

Module_Berichten_dropdown.pngMenu_selectie.jpg

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Mappen

Naam wijzigen Wijzig de naam van je berichtenmap
Archiveren Verplaats je berichtenmap naar Archief.
Verwijderen Verwijder je berichtenmap inclusief inhoud. Let dus op bij het verwijderen van de map dat er geen berichten instaan die je nog gebruikt.


Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu Berichten

Bewerken Open het stappenplan Nieuw bericht. Hiermee kun je wijzigingen in je bericht aanbrengen. Hulp nodig? Ga naar de instructies van Nieuw bericht.
Editor openen Open de editor van de module Berichten. Hiermee open je direct de berichteneditor. Hulp nodig? Ga naar Editors Berichten.
Testen

Open het scherm Testen. Je kunt via Testgroep je bericht als testmail sturen naar je testgroep of via Losse ontvanger naar slechts één e-mailadres.

Status wijzigen

Open het scherm Status van bericht aanpassen. Vanuit dit menu kun je de status van je bericht veranderen van Concept naar Proef of Definitief.

  • De status Concept laat je staan als je nog niet klaar bent met je mailing.
  • De status Proef gebruik je alleen voor jezelf en je collega’s. Je gebruikt deze status als je mailing goed genoeg is voor een testmail.
  • De status Definitief kies je als je mailing klaar is en getest. Deze status is noodzakelijk om de mailing in te plannen. Inplannen lukt niet met mailings die de status Concept of Proef hebben.
Bekijken

Open het scherm Bericht bekijken. Je ziet nu hoe je bericht getoond wordt op een desktop, op een smartphone en op een tablet. Ook kun je een overlay van je trackable links bekijken. Handig om te checken of je alle links goed hebt staan.

Naam wijzigen Wijzig de naam van je bericht.
Dupliceren Kopieer je bericht.
Verplaatsen Verplaats je bericht naar een berichtenmap.
Archiveren Verplaats je berichten naar het Archief.
Verwijderen Verwijder je bericht.

 

Iris_bord_onder_lightbulb.png Wanneer kies je voor een losse ontvanger of een testgroep?
Bij een testgroep haalt Spotler informatie uit je database. Maak daarom gebruik van een testgroep als je personalisatie, servicepagina’s (profiel wijzigen, afmelden) of een campagne wilt testen. Wil je niet bekijken of deze data goed terugkomen in je mailing, dan kun je ook volstaan met een testmail naar een losse ontvanger. Vooral handig als je alleen wilt beoordelen of de lay-out van je mailing goed is.