Je nieuwsbrief in 6 stappen

NB_verzenden_banner.jpg

Een nieuwsbrief is een laagdrempelige manier om onder de aandacht te blijven bij je doelgroep, om nieuwe relaties op te bouwen en bestaande uit te bouwen. Daarnaast is het interactief en meetbaar.

Mailings zijn er in verschillende vormen. Denk aan een nieuwsbrief, actiemailing, serviceberichten of uitnodigingen. Voor het gemak hebben we het in deze toepassing over een nieuwsbrief. Maar de stappen hieronder gelden voor alle soorten mailings.

Hoe verstuur ik een nieuwsbrief met Spotler?

Voor het versturen van een nieuwsbrief onderneem je verschillende acties, zoals het importeren van contacten, het opstellen, testen en versturen van de mailing. Bekijk de video en lees daarna stap voor stap in dit artikel hoe je succesvol een nieuwsbrief verstuurd.

Er zijn in totaal 6 stappen om succesvol een nieuwsbrief te versturen:

 

  1. Afbeeldingen klaarzetten
  2. Webpagina’s opstellen
  3. Nieuwsbrief opstellen
  4. Nieuwsbrief testen
  5. Doelgroep voorbereiden
  6. Nieuwsbrief versturen

Heb je stap 5 gemist in de video? Dat klopt. Over het algemeen begin je met doelgroepen aanmaken waarnaar je de mailing verzend. Maar in de meeste gevallen is dit niet iets wat je elke nieuwsbrief opnieuw instelt. 

Voordat je start met de stappen is het handig dat je de afbeeldingen, teksten en de contacten die je nodig hebt, bij de hand hebt.